Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9267 %-0.06
41,2129 %0.41
Ara
Sivas Memleket DÜNYA Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto: "Ukrayna'ya NATO askeri gönderilmesi tehlikeli bir eylem olur"

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto: "Ukrayna'ya NATO askeri gönderilmesi tehlikeli bir eylem olur"

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin Ukrayna'ya silah tedarik etmek yerine insani yardım üzerine odaklandığını belirterek, "Ukrayna'ya NATO üyesi ülkeler tarafından asker gönderilmesi tehlikeli bir eylem olur" dedi.

Vişegrad Dörtlüsü'nü oluşturan Polonya, Çekya, Slovakya ve Macaristan'ın Dışişleri Bakanları Çekya'nın başkenti Prag'da bir araya geldi. Dört bakanın görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, toplantıda Ukrayna'daki son durum, askeri yardımın attırılması ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Göç ve enerji konularındaki sorunların Vişegrad Grubu üyelerini birleştiren sorunlar olduğunu ifade eden Lipavsky, "Ukrayna'ya yardım konusundaki tutumumuz değişmedi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı uluslararası hukukun ihlalidir, Ukrayna'nın tüm topraklarını geri alması gerektiği konusunda Vişegrad Dörtlüsü olarak hemfikiriz" dedi.

Szijjarto (2)

"Ukrayna'da barış ancak diplomatik yolla elde edilebilir"
Ülkesinin Ukrayna’ya silah tedarik etmediğini belirten Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ise, "Macaristan'a göre NATO üyesi ülkeler aracılığıyla Ukrayna'ya asker gönderilmesi tehlikeli bir eylem olur" ifadelerini kullandı. Szijjarto, ülkesinin Ukrayna'ya insani yardım sağlamaya odaklandığını aktardı.
Slovakya Dışişleri Bakanı Juraj Blanar, ülkesinin Ukrayna'da barışın ancak diplomatik yolla elde edilebileceği görüşünde olduğunu söyledi.

"Saldırının kurbanını müzakereye çağırmak uygunsuzdur”
Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ise Slovakya Dışişleri Bakanı Blanar'ın sözlerine, "Saldırının kurbanını müzakereye çağırmak uygunsuzdur, bu fiili olarak mağdura teslim olma çağrısı anlamına gelecektir" şeklinde yanıt verdi.
Çekya'yı Ukrayna'ya mühimmat tedarik edilmesi inisiyatifinden dolayı tebrik eden Sikorski, söz konusu inisiyatife yalnızca mali değil, mühimmatın etkili şekilde cepheye ulaşması için lojistik açıdan da katkı sunabilecek olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *