Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0264 %-0.01
41,1798 %-0.06
Ara
reklam
Sivas Memleket Çevre Jeotermal Enerji: Türkiye’nin Küresel Dönüşümdeki Öncü Rolü

Jeotermal Enerji: Türkiye’nin Küresel Dönüşümdeki Öncü Rolü

Gelişmiş ülkeler, enerji sektöründe dışa bağımlılığı azaltma stratejileriyle temiz enerjiye geçişin önemini artırırken, jeotermal enerji, karbonsuzlaştırma ve sürdürülebilir enerji politikalarında kritik bir rol üstleniyor.

Gelişmiş ülkeler, enerji sektöründe dışa bağımlılığı azaltma stratejileriyle temiz enerjiye geçişin önemini artırırken, jeotermal enerji, karbonsuzlaştırma ve sürdürülebilir enerji politikalarında kritik bir rol üstleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Avrupa Konseyi gibi önde gelen kuruluşların değerlendirmelerinde jeotermal enerji, önemli bir öncelik olarak öne çıkıyor. Dünyanın en zengin jeotermal kaynaklarına sahip ülkelerinden biri olan Türkiye ise bu alanda büyük bir dönüşümün öncüsü olmaya aday.

2050’ye Kadar Beş Kat Artacak

Jeotermal enerji sektöründeki potansiyel, dünya genelinde hızla artıyor. Türkiye, 4. sırada yer aldığı dünyadaki jeotermal elektrik üretim kapasitesi ile Avrupa’da lider konumda. Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, dünya genelinde 20 bin MW seviyesinde olan jeotermal enerji üretim kapasitesinin, 2050 yılına kadar beş kat artarak 100 bin MW seviyesine ulaşacağı öngörüsüne dikkat çekiyor. Bu büyüme, hem çevresel hem de ekonomik sürdürülebilirlik açısından büyük faydalar sağlayacak.

Kındap, “IEA’nın öngörüsü, jeotermal enerjinin 2050’ye kadar küresel elektrik talebindeki artışın yüzde 15’ini karşılayabilecek potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Türkiye, bu büyük dönüşümün başrol oyuncularından biri olabilir” dedi. Dünya çapında jeotermalin teknik potansiyelinin, mevcut küresel elektrik talebini 140 kat karşılayacak düzeyde olduğunu vurgulayan Kındap, jeotermal enerjinin kullanım alanlarındaki çeşitliliğin de bu potansiyeli artırdığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *