Değerli okurlarım yaklaşan bir seçim süreci bizleri beklemektedir. Bu süreç biraz çetrefilli birazda karmaşık hal almıştır. Emlakçının lokantacıların kuaförlerin bütün esnafın ana gündem konusu haline gelmiştir. Biz STK temsilcileri ise bu gündemi yakinen takip ediyor ve tarafsız olarak yaklaşıyoruz. Bir STK temsilcinsin partisi parti adayı olmayıp tamamen sorunlara projeler üreten çözümler sunan başkan adaylarının sahalarda olmasını istiyoruz.

Esnaf dükkânlarında destek isteyip çay içen adaylar yıllarca bu meydanlarda hep var oldu. Lakin esnafın sorunlarını çözümleyecek toplumun temel sorunlarını elde ettiği verilerle çözüm neticesine kavuşturacak başkan adaylarını biz STK’lar olarak görmek istiyoruz.

Benim de mensup olduğum emlakçılık mesleğine değinecek olursak birçok sorun ile karşılaşmaktayız bu sorunların çözümü noktasında ben adaylardan tanıtım toplantıları hal hatır programlarının yanı sıra çözüm üretilen vaatler beklemekteyim. Geçtiğimiz bu ekonomik zorluklardan esnafımızın bu konudaki hassasiyetini görmek başkan adaylarının lehine olacağı kanaatindeyim. Çıkar rant ilişkileri bugüne değin Sıvası hep bir adım geriye götürmüştür. Yeni dönem de başkan olacak adaya kendisinin bu konuda hakkaniyetli olmasını liyakat sahipli insanların başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye çalışanları olması en güzel siyasi yürütülen adımların atılmasıdır….

Biz bize topluma tepeden bakan kendini bir şey sanan bizi önemsemeyen ciddi bulmayan bir Belediye Başkanı ve yardımcıları meclis üyeleri istemiyoruz. Koltuğun gücüne güvenip kendilerini bizlerden üstün bir varlık gören Başkan ve Başkan Yardımcıları Meclis üyeleri istemiyoruz.

Kazananın Sivas ve Sivas esnafı olmasını temenni ediyorum..