Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0042 %-0.01
41,1107 %-0.16
Ara
Sivas Memleket Bilim ve teknoloji Dünya Devinden Türkiye’ye Yatırım

Dünya Devinden Türkiye’ye Yatırım

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında bir anlaşma imzalandı.

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında bir anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen imza töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu hazır bulundu.

Bu anlaşma çerçevesinde BYD, Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yaparak, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kuracak. 2026 yılında üretime geçmesi planlanan tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması öngörülüyor.

BYD yetkilileri, Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi altyapısı, stratejik konumu ve nitelikli iş gücü gibi avantajları nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirttiler. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa pazarına erişim avantajı ve bölgedeki artan yeni enerji araçları talebini karşılama potansiyelinden de bahsettiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise yaptığı açıklamada, elektrikli araç ve batarya teknolojilerinde lider küresel marka BYD'nin Türkiye'ye yapacağı yatırımdan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu yatırımın, Türkiye'nin uluslararası yatırımlar için bir merkez olmanın ötesinde, bir inovasyon ve yeşil teknoloji merkezi olma potansiyelini gösterdiğini vurguladı.

BYD'nin Türkiye'ye yönelik bu yatırım kararı, Türkiye'nin otomotiv sektöründe dönüşüm liderliğini pekiştirmesine ve bölgede yeni nesil çevre dostu elektrikli araç üretimine odaklanmasına katkı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *