Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1498 %0.46
43,5769 %0.18
Ara
Sivas Memleket Asayiş Motosiklet sürücülerine sıkı denetim: "Kask siparişi verdim" bahanesi cezadan kurtaramadı

Motosiklet sürücülerine sıkı denetim: "Kask siparişi verdim" bahanesi cezadan kurtaramadı

KIRIKKALE'DE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE YÖNELİK DENETİM YAPILDI

Kırıkkale’de polis ekipleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı. Kontrol noktasında durdurulan bir sürücünün, "Kask siparişi verdim, motosikleti de yeni aldım" bahanesi ise cezadan kurtaramadı.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ile Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri tarafından genel asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması maksadıyla motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapıldı. Uygulama ile çalıntı ve aranan motosikletler, aranan şahıslar, motosikletlerin trafiğe uygunluğu ve sürücülerin kural ihlali yapıp yapmadığı denetlendi.

Asayiş ve trafik personelinin katılımıyla yapılan uygulamada, motosikletlerin plaka, sigorta, ruhsat, şasi numaraları kontrol edilirken, sürücülerin ise kimlik bilgileri sorgulandı. Herhangi bir eksiği bulunan motosikletler trafikten men edilirken, kask takmayan ve eksik evrakları bulunan sürücülere de para cezası uygulandı.

Atatürk Bulvarı’nda oluşturulan kontrol noktasında uygulamaya takılan bir sürücünün "Kask siparişi verdim, motosikleti de yeni aldım" bahanesi cezadan kurtaramadı. Sürücüye, kask takmadan motosiklet kullandığı gerekçesiyle 437 lira para cezası kesildi. Diğer bir sürücüye de muayenesiz motosiklet kullanmaktan para cezası uygulandı. Sigortası olmayan 1 motosiklet ise trafikten men edildi, sürücüsüne de para cezası yazıldı.

Motosiklet kullanırken kask takılması gerektiğini belirten sürücü Semih Özdemir, "Bu araca biniyorsak kaskımızı ve ekipmanlarımızı takmamız gerekiyor. Kaza olsa bile kask hayat kurtarabiliyor. Sık sık kontroller yapılıyor. Faydalı bir uygulama. Sürekli denetimlerin olması kazaların daha aza inmesini sağlıyor" ifadesini kullandı.

Motosiklet sürücüsü Furkan Yılmaz ise, "Kask zorunluluğu var. Olabildiği kadar havalar sıcakta olsa takmak zorundayız. Her şey bizim güvenliğimiz için yapılıyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *