Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket SPOR Kayserispor’a Disiplin Ceza Yağdı: 1 Milyon 434 Bin TL Para Cezası

Kayserispor’a Disiplin Ceza Yağdı: 1 Milyon 434 Bin TL Para Cezası

Kayserispor’a, stadyumda yaşanan usulsüzlükler ve taraftar olayları nedeniyle 1 milyon 434 bin TL ceza verildi.

Haberleri

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 17 Nisan 2025 tarihinde Kayserispor'a yönelik ceza kararını açıkladı. Sarı-Kırmızı kulüp, çeşitli ihlaller nedeniyle toplamda 1 milyon 434 bin TL para cezasına çarptırıldı.

PFDK’nın kararına göre, 13 Nisan 2025 tarihinde oynanan Kayserispor-Kasımpaşa maçında stadyuma usulsüz seyirci alınması nedeniyle kulübe 630 bin TL para cezası verildi. Ayrıca, Kayserispor Kulübü idarecisi Süleyman Akın, kulüp görevlisi Okan Akkaya ve Fatma Arman’a da usulsüz seyirci alma nedeniyle her birine 58.500 TL ceza uygulandı.

Kayserispor’un stadyumda merdiven boşluklarını boş bırakması, aynı hatanın dört kez tekrarı nedeniyle 292.500 TL ceza alırken, taraftarların saha olaylarına karışması nedeniyle kulüp 168.000 TL daha ceza aldı. Ayrıca kulüp tarafından akreditasyon sisteminin doğru şekilde işletilmemesi sonucu bir diğer 168.000 TL’lik ceza uygulandı.

PFDK, Kayserispor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle Kuzey Tribün Alt E ve Güney Tribün Alt B bloklarında yer alan seyircilerin, elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine karar verdi. Bu taraftarlar, kulübün bir sonraki ev sahibi olduğu maçta stadyuma alınmayacak. Bu cezalar Kayserispor’un disiplin kurallarına uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatırken, kulüp yetkilileri ve taraftarlar hakkında yapılan bu düzenlemeler kulübün gelecekteki maçlarında dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olacağı görülüyor.

kayserisporda-pfdkdan-ceza

kayserisporda-pfdkdan-ceza

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *