Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9156 %-0.25
41,1177 %-0.22
Ara
reklam
Sivas Memleket Ankara Şırdan yeme yarışmasından renkli görüntüler oluştu

Şırdan yeme yarışmasından renkli görüntüler oluştu

BAŞKENT MİLLET BAHÇESİ’NDE ADANA VE OSMANİYE TANITIM GÜNLERİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN ŞIRDAN YEME YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.

Ankara’da Adana ve Osmaniye Tanıtım Günleri çerçevesinde düzenlenen şırdan yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Adana ve Osmaniye’nin yöresel lezzetleri, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen tanıtım günlerinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Şırdan, mumbar ve ciğerlerin stantlarda yan yana dizildiği tanıtım günlerinde elde edilen gelirin bir bölümü ise Gazze için bağışlanacak. Tanıtım günlerinde şırdan yeme yarışması kıyasıya bir mücadeleyle geçti. Yarışmada iki adet şırdanı en hızlı bitiren yarışmacı çeyrek altının sahibi oldu.

Şırdan ustası Mehmet Gülaç, etkinliğe ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, “Şırdan, Adana’nın bir sokak lezzetidir. Şırdan dolması deniliyor ve içinde pirinç ve kıymadan oluşuyor. Özel baharatla yapılır ve bir buçuk saat kadar kaynatılır. Limon ve kimyonla beraber sunulur. Çoğu gelen kişiler bilmiyor ne olduğunu. Ankara halkını davet ediyoruz buraya” ifadelerini kullandı.

İlk defa şırdan yiyen Ayşe Kızılkaya ise şırdanı çok lezzetli bulduğunu söyleyerek, “Çok lezzetliymiş bu. Ben bundan yerim hep. Et tadı var. Hiç yemedim ama bundan sonra yerim” dedi.

Şırdan yarışmasının kazanını Yılmaz Hamurcu, kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Şırdan çok lezzetli, ben de aslen Adanalıyım. Şırdan yarışmasını duyar duymaz arkadaşlarımla birlikte geldik. Lezzeti on numara. Sadece yarışma dolayısıyla midem yanıyor. Hem sıcaktı hem acıydı. Ustalarımın eline sağlık, çok başarılı bir şekilde yapmışlar” diye konuştu.

Osmaniye Tanıtım Günleri Başkanı Bahri Çolpan, “Buradan gelen gelirimizin bir kısmını Filistin’de İsrail zulmüne uğrayanlara göndermeyi planlıyoruz. Amacımız şu kış gününde oradaki insanlara bir nebze de olsa destek olmak” diye konuştu.

Adana ve Osmaniye Tanıtım Günleri, 12 Kasım Pazar akşamına kadar Başkent Millet Bahçesi’nde devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *