Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9434 %-0.15
41,1823 %-0.13
Ara
reklam
Sivas Memleket Ankara Bakan Özhaseki: “Yapılardaki betonların her aşamasını elektronik ortamda izliyoruz”

Bakan Özhaseki: “Yapılardaki betonların her aşamasını elektronik ortamda izliyoruz”

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, “YAPILARIMIZI MİLLÎ ÜRETİMİMİZ OLAN ÇİPLERLE DENETLİYOR, BİNALARIN GÜVENLİ OLMASINI SAĞLIYORUZ. EBİS İLE 81 İLDE, 33 MİLYON ÇİPLİ BETON NUMUNESİ ALARAK 405 BİN BİNAYI DENETLEDİK” DEDİ.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yapılarımızı millî üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz. EBİS ile 81 ilde, 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yapılarda kullanılan betonların her aşamasını denetlediklerini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, yapıların daha sağlam ve güvenli olması için betonların her aşamasını denetleyen Elektronik Beton İzleme Sistemi’ni (EBİS) hayata geçirdi. 81 ilde uygulanmaya başlanan EBİS ile yapılarda kullanılan betonlarla ilgili tüm süreçler kayıt altına alınıyor.

EBİS ile içerisine yerleştirilen çipler sayesinde betonların hangi inşaattan, hangi beton mikserinden, ne zaman ve hangi saatte, kaç adet alındığı, hangi laboratuvarın hangi personeli tarafından alındığı ve belirlenen sürelerde şantiye mahallindeki kür havuzunda bekletilip bekletilmediği adım adım takip ediliyor.

“Binaların güvenli olmasını sağlıyoruz”

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yapılarımızın daha sağlam ve güvenli olması için her bir aşamayı denetliyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen EBİS ile yapı projelerindeki beton numunelerinin denetimini gerçekleştiriyoruz" dedi. EBİS ile bugüne kadar 81 ilde, 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binanın denetlendiğini belirten Bakan Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı millî üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan da, "EBİS ile beton mikserinden numune alınıyor ve numuneye bundan sonra hiç kimsenin müdahale edemeyeceği şekilde tedbir alıyoruz. Betonun içine çip yerleştiriyoruz ve o numuneyi anbean takip ediyoruz" dedi.

EBİS dünyaya açıldı

Elektronik Beton İzleme Sistemi’nde kullanılan ve betonların izlenmesini sağlayan çipler de millileştirildi. Birçok ülke bu çipler için Bakanlık ile görüşmelere başladı. Görüşmeler sonucunda Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Özbekistan ile Elektronik Beton İzleme Sistemi’nin kurulumuna yönelik iş birliği protokolleri imzalandı. Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile de görüşmeler sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *