Yozgat, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle adeta bir lezzet şölenine ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda Yozgat'ın coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri katılımcılara ikram edildi.
Etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Özkan, yaptığı konuşmada Yozgat'ın tarihi, kültürü ve damak tadıyla kadim bir kent olduğunu belirterek, "Bizler Yozgat'ın hem kültürünü hem de damak tadını tekrardan yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere etkinlikler düzenliyoruz. Bu haftada yöresel kültürü yansıtmak ve anlatmak üzere böyle bir etkinlikte bir adayız. Yozgat sadece coğrafyasıyla değil kültürüyle, şiirleriyle, türküleriyle ve damak tadıyla kadim Türk milletinin özünü barındıran bir kent. Dileğimiz bu kültürü yaşatmak. Bugün de arkadaşlarımız yöresel lezzetleri sunmak üzere çok emek verdiler. Katkı sunan herkese teşekkürler ediyorum." dedi.
Etkinlikte testi kebabı, tandır, arabaşı, nohut kavurması, gilik, yumurta tatlısı, salep ve un helvası gibi yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vali Özkan ve beraberindekiler stantları gezerek yöresel yemekler hakkında bilgi aldılar ve vatandaşlarla sohbet ettiler.