Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9499 %-0.1
41,0664 %-0.25
Ara
reklam
Sivas Memleket Yozgat Yozgat’ta 198 yıllık tarihi hamam yeniden hizmete alınacak

Yozgat’ta 198 yıllık tarihi hamam yeniden hizmete alınacak

YOZGAT'TA 198 YILLIK TARİHİ HAMAMDA RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

Yozgat’ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan tarihi ’Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Yozgat’ta 1978’li yıllarda hamamın kazan dairesinde çıkan yangın sonucu halk arasında yanan hamam olarak da bilinen ve 198 yıldır ayakta kalan tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon ile tarihi hamam, aslına ve fonksiyonuna uygun olarak yeniden imar ve ihya edilerek 45 yıl sonra yeniden şehre kazandırılacak. Rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine uygun olarak hazırlanan tarihi yapı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ihaleyi kazanan firmaya verilerek restorasyon çalışmalarına başlandı.

Erkekler ve kadınlar olarak iki kısımdan oluşan tarihi hamamda restorasyon çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak.

Yozgat’ın tarihi bir kent olduğunu söyleyen Vali Ziya Polat, “Tarihi yapılarla ilgili devam eden çalışmalarımız var. Özellikle tarihi konaklarımız çok güzel. Şu an yanan hamamımız Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce restore ediliyor. Yanındaki Konağı belediyemiz restore ediyor. Konağın bir üstünde de iki katlı tarihi bir konak var onu da belediyemiz alacak restore edecekler. O bölgede iki konak bir hamam restorasyonunu tamamlamış olacağız. Üst tarafta Cevizli Konağımız var, o bölgede bir konaklar mahallesi gibi çalışma düşünüyoruz. İnşallah eski yapılarımıza sahip çıkar eski yapılarımızı aslına uygun restore ederiz ve onların da ticari hayata, turizme kazandırılmasını düşünüyorum. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *