Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9499 %-0.1
41,0664 %-0.25
Ara
reklam
Sivas Memleket Yozgat Kurban Bayramı öncesi bıçakçılar yoğun mesai harcıyor

Kurban Bayramı öncesi bıçakçılar yoğun mesai harcıyor

YOZGAT'TA KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BIÇAKÇILAR YOĞUN MESAİ HARCIYOR

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yozgat’ta bıçakçılarda hareketlilik yaşanıyor. Kurbana acı çektirmemek için kimi vatandaş yeni bıçak almayı kimi de bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor.

Yozgat’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme ustaları, vatandaşın talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Kentte bazı vatandaşlar, kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken bazıları da eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Bıçak bileme ustaları, kurban kesimi, deri yüzümü ve et doğramak için vatandaşların getirdiği bıçakları bileme makinesiyle keskinleştiriliyor.

Bıçak bilme işleminde bıçağın yanmaması ve iyi eğelenmesi gerekiyor. Vatandaşlar da hayvanların kesim esnasından eziyet çekmemesi ve kesim sonrası etlerin rahat bir şekilde doğranması için işi, ehil ustalara bırakıyor. Kentte, bıçak 15, nacak ve balta ise 25 liradan bileniyor.

Kurban Bayramı öncesi işleri artan Yozgatlı bıçak ustaları, doğru bıçak kullanımına dikkat çekti. Yıllardır bıçakçılıkla uğraşan Abdullah Nurdoğdu, iki haftadır yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek, “Son hafta yoğunluğumuz daha da artarak devam edecek. Vatandaşları bıçak biletme işini son güne bırakmaması bizim için de onlar için de iyi olur. Bıçak bilerken bıçağın suyunu kaçırmamaya yani bıçağı yakmamaya dikkat ediyoruz. Bizim dede mesleğimiz. Vatandaşlara da tavsiyemiz her önüne gelene bıçaklarını biletip yaktırmasınlar, işi ehil ustalara yaptırsınlar. Bıçağın keskin olması ve hayvana da eziyet çektirmemesi gerekiyor. Bıçak bilemeyi 15 liradan, satır ve nacakları ise 25 liradan yapıyoruz” dedi.

Bıçaklarını biletmek için gelen vatandaşlardan Kemal Kaya ise “Hayvan eziyet çekmesin ve kolay kesilsin diye bıçaklarımı biletiyorum. Her sene işi ustasına getirip bıçaklarımızı, satırlarımızı biletiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *