Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1498 %0.46
43,5769 %0.18
Ara
Sivas Memleket Yerel FTRM 1 Mayıs tarihi itibariyle robotik cihazlarla tedaviye başlıyor

FTRM 1 Mayıs tarihi itibariyle robotik cihazlarla tedaviye başlıyor

FTRM 1 MAYIS TARİHİ İTİBARİYLE ROBOTİK CİHAZLARLA TEDAVİYE BAŞLIYOR

Kırşehir’de, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon merkezi robotik cihazlarla 1 Mayıs tarihinden itibaren tedaviye başlıyor.

Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Ali Güneş, Fizik Tedavi Hastanesinin yeni cihazlarla üst düzey sağlık hizmetini sunacağını ve fizik tedavi ve rehabilitasyonda Kırşehir’i tercih edilebilir bir merkez haline getireceğini belirtti. Sağlık Koordinatörü ve JEOKAREM Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Figen Tuncay ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması konusunda pilot üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Pilot Üniversitesi Sağlık Koordinatörlüğü çerçevesinde Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi kurulmuştur" dedi.

Projenin amacından bahseden Prof. Dr. Tuncay, “Projenin en büyük amacı, ildeki jeotermal kaynak tedavisini yüksek teknolojik donanıma sahip Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uygulamaları ile birleştirerek, nitelikli rehabilitasyon hizmeti vermek, toplum sağlığını geliştirmektir. 5 yıl önce başlanan ve tamamlanan projede, merkezimize kazandırılan, yüksek teknolojik cihazlarla “Robot kontrollü bilgisayar destekli yürüme cihazı” , “Vücut ağırlık destekli koşu bandına entegre yürüme cihazı”, ‘’Üst ekstremite (kol) robotik rehabilitasyon cihazı’’, ‘’Sanal Gerçeklik’’, ‘’Denge’’ ve‘’İzokinetik test ve egzersiz cihazı’’ ; inme, omurilik yaralanması, travmatik beyin hasarı olan hastalar ile multiple skleroz, parkinson hastalığı gibi nörolojik hastalıklar veya ortopedik hastalıklardan dolayı fonksiyonlarını ve yürüme yeteneğini kaybeden hastalarımıza yeteneklerin tekrar kazandırılması veya geliştirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *