Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
Ara
Sivas Memleket Yerel Denizli'de Sanayi Altyapısı Güçleniyor: Bozkurt ve Çivril OSB'leri İçin İlk Adım Atıldı

Denizli'de Sanayi Altyapısı Güçleniyor: Bozkurt ve Çivril OSB'leri İçin İlk Adım Atıldı

Denizli’de sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı

Denizli’de sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Denizli Sanayi Odası (DSO) arasında yapılan anlaşma kapsamında, Bozkurt ve Çivril ilçelerinde Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) yönelik fizibilite çalışmaları başlatılacak.

Protokol, GEKA’nın ev sahipliğinde düzenlenen törenle DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı tarafından imzalandı. Törene, Çivril OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğan, DSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Fuat Özel ve Levent Çaputçu, DSO Mali ve İdari İşler Müdürü Ömer Kırboz ile DSO Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Dila Yaz da katıldı.

İmzalanan protokolle birlikte, Denizli'nin merkez dışındaki ilçelerinde sanayi yatırımlarının önü açılırken, modern OSB’lerin kurulması yönünde somut bir adım atılmış oldu. Çalışmaların hedefi, Bozkurt ve Çivril’de sanayi altyapısını güçlendirerek üretim, istihdam ve ekonomik çeşitliliği artırmak.

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, protokolün önemine dikkat çekerek, “Denizli’nin üretim tecrübesini çevre ilçelere taşıyarak sanayi ekosistemimizi genişletmek istiyoruz. Yeni kurulacak OSB’ler sayesinde istihdamın artmasını, kırsal kalkınmanın desteklenmesini ve ekonomik yapının daha da güçlenmesini hedefliyoruz” dedi.

GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı ise, kalkınma ajanslarının temel misyonlarından birinin yerel ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi olduğunu belirterek, “Bu iş birliği ile sadece fizibilite çalışması değil, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya yönelik önemli bir adım da atılmış oluyor. Ajans olarak destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı
 

dso-ve-geka-isbirligiyle-denizlinin-sanayi-ekosistemi-guclenecek

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *