Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket Yerel ÇAKÜ’ye 4 yeni lisansüstü programı

ÇAKÜ’ye 4 yeni lisansüstü programı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNE YENİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINI DAHİL EDEREK, EĞİTİM ALANINDAKİ YENİLİKLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesine yeni yüksek lisans ve doktora programlarını dahil ederek, eğitim alanındaki yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), 4 yeni yüksek lisans ve doktora programlarını bünyesine dahil etti. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı itibari ile Gıda Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı ve Sosyoloji Anabilim Dallarında doktora programları ile İstatistik Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programlarının açılması YÖK tarafından kabul edildi.

Konu ile ilgili ÇAKÜ’den yapılan açıklamada, “Coğrafi konumu ve tarihi birikimi açısından ülkemizin önemli bir noktasında bulunan Çankırı’da sosyoloji doktora programı sayesinde yerel sorunlara çözüm arayan ve farklı toplumsal meselelere yerel bakış açıları sunan tezler yazılması ve dolayısıyla sosyoloji literatürüne olduğu kadar, bölgesel meselelere çözüm üretilmesi noktasında da katkı sağlanması hedeflenmektedir” denildi.

Çankırı’nın tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan bir şehir olmasının gıda alanındaki çalışmaların önemini de artırdığı belirtilen açıklamada, “YÖK tarafından kabul edilen doktora programı ile geniş ölçekte bilimsel ve teknolojik gelişimleri takip eden, sanayi-üniversite işbirliğini sağlamış, çevre ve sosyal etkilerin değerlendirildiği, gıda alanında topluma yön veren çalışmaların artırılması planlanırken, bölgemiz ve ülkemiz gıda sektörünü iyi tanıyan, bu noktalardaki sorunlara çözümler üretebilecek bilgi ve beceriye sahip nitelikli elemanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

İstatistik Bölümü yüksek lisans programı ile Peyzaj Mimarlığı doktora programlarının da geleceğin Türkiye’sinin ihtiyaçlarına cevap vereceği düşünülen önemli eğitim yatırımları olduğuna dikkat çekilen açıklamada, açılan yeni programların bu alanlarda önemli bir boşluğu doldurmasının da planlandığı vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *