Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, bu yılki organizasyonun detayları paylaşıldı. Üç kıtadan 13 ülkeyi temsilen 23 takım ve 161 sporcunun katılacağı TUR 2025, sekiz etapta toplam 1.153 kilometrelik parkurda koşulacak. Start, 28 Nisan'da Antalya’dan verilecek; Kemer, Kalkan, Fethiye, Marmaris, Akyaka, Aydın, Selçuk ve Çeşme etaplarının ardından 4 Mayıs’ta İzmir’de sona erecek.
60.yıla özel hazırlıklarla desteklenen turda, teknik ekipmanlar, güvenlik ve sağlık protokolleri kapsamında binin üzerinde görevli ve gönüllü sahada görev alacak. Organizasyon, Türkiye'nin spor turizmi alanındaki uluslararası marka değerini güçlendirmeyi sürdürecek.

"Bir turun ötesinde bir organizasyon"
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, TUR'un sadece sportif bir etkinlik değil, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Müftüoğlu, "Bu yarış, bisikletin ülkemizdeki algısını değiştirdi. 60 yıldır aralıksız devam eden TUR, sadece pandemi döneminde bir yıl ara verdi. Bugün geldiğimiz noktada, bisiklet sporuna ve turizmine katkı sağlayan önemli bir etkinlik haline geldi. Hedefimiz, bu heyecanı 100. yıla taşımak" dedi.
"Antalya, bisiklet turizminin amiral gemisi"
Toplantıda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin ise Antalya'nın bisiklet sporundaki yerinin önemine dikkat çekti. Şahin, "Antalya, Avrupa’nın önde gelen bisiklet takımlarının kış aylarında kamp yaptığı bir merkez haline geldi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etaplarına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu organizasyon sayesinde Akdeniz ve Ege kıyılarımız, yaklaşık 200 ülkede canlı yayınlarla tanıtılacak" ifadelerini kullandı.
Şahin ayrıca, TUR'un resmi rengi olan turkuazın tarihi ve kültürel önemine de değinerek, "Turkuaz, Türk kültüründe önemli bir renktir. Mayonun bu renkle tasarlanması da ayrıca anlamlı" dedi.

Yarış süresince bazı yollar trafiğe kapalı olacak
TUR 2025 kapsamında, yarış güzergâhlarında belirli saat aralıklarında trafik düzenlemeleri yapılacak. Yerel yönetimlerin koordinasyonunda alınacak önlemler doğrultusunda sürücülerden alternatif güzergâhları kullanmaları ve yol kapatma saatlerine riayet etmeleri istendi.