Moldova’da devam eden 2025 Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda millî halterciler, organizasyonun üçüncü gününde 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.
Başkent Kişinev’de yer alan Arena Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada 42 ülkeden 333 sporcu mücadele ediyor. Üçüncü gün müsabakalarında erkekler 67 kilo kategorisinde podyuma çıkan Kaan Kahriman, başarılı performansıyla dikkat çekti. Kahriman, koparmada 146 kiloluk kaldırışıyla altın madalya, silkmede 170 kilo ile gümüş madalya ve toplamda elde ettiği 316 kilo ile Avrupa şampiyonu unvanını kazandı.
Aynı sıklette yarışan bir diğer milli sporcu Ferdi Hardal ise koparmada 140 kilo ile gümüş, silkmede 165 kilo ile bronz madalya kazandı. Toplamda 305 kiloya ulaşan Hardal, Avrupa üçüncüsü oldu.
Bu sonuçlarla Türkiye, şampiyonanın üçüncü gününü 2 altın 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı. Genel tabloda ise millî takım, organizasyonun ilk üç gününde toplamda 5 altın, 4 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 13 madalyaya ulaştı.
Şampiyonanın dördüncü gününde ise erkekler 73 kiloda Muhammed Furkan Özbek ve Yusuf Fehmi Genç saat 16.00’da, kadınlar 64 kiloda Nuray Güngör ile Aysel Özkan ise saat 19.00’da podyuma çıkacak. Millî takım madalya mücadelesini sürdürmeye devam edecek.