Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9720 %0.01
41,1961 %0.04
Ara
Sivas Memleket SİYASET CHP'li Kayışoğlu: Yenişehir için ortada top çeviriyorlar

CHP'li Kayışoğlu: Yenişehir için ortada top çeviriyorlar

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 2013 yılından bu yana yapımı beklenen Otomotiv Test Merkezi’yle ilgili projeyi bir kez daha gündeme getirip Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sordu.BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yenişehir’in Çardak Köyü’nde kamulaştırılan 4 bin 350 dönümlük alana kurulması kararlaştırılan Otomotiv Test Merkezi’yle ilgili beklentilerin giderek yok olduğunun altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bakanlıktan gelen yanıta bakılırsa, ‘Bu proje çöp oldu’ da diyemiyorlar, hayata geçeceğine dair bir tarih de veremiyorlar” diye tepki gösterdi.

“Sorularımıza verdikleri yanıtlarla adeta orta top çeviriyorlar” diyen CHP'li Kayışoğlu, Yenişehirlilerin beklentileriyle oynanmasının doğru olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın projeye ilişkin sorularına verdiği yanıtların net olmadığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Biz üç soru sorduk. Sorularımızdan birisi Bursa-Yenişehir’de yapılacağı duyurulan Otomotiv Test Merkezi’nin yapımına ilişkin kararlılık sürüyor mu dedik.  Sürüyorsa neden bu kadar geciktiğini açıklamalarını istedik. Verdikleri yanıt ne? Projenin başlangıçta sadece sivil otomotive yönelik olduğunu ancak Savunma Sanayii Başkanlığınca askeri kara araçları için de gerekli olduğu için iki projenin kamu kaynaklarının verimli kullanımı açısından birleştirildiği belirtiliyor.  Tamam, bu güzel, doğru da olmuş ama neden hala faaliyete geçirilemiyor?  Geçirilecek mi? Cevap şu: ‘Fizibiliteye yönelik değerlendirmeler ilgili kurumlar nezdinde devam etmektedir.’ Ne kadar daha devam edecek? Bursa, Yüksek Hızlı Tren Projesi’ndeki gibi Otomotiv Test Merkezi Projesi’nde de bir on yıl daha mı bekleyecek? Zamanla unutulur gider düşüncesiyle durumun idare edilmeye çalışılıyor olması Türkiye'nin üretim noktasında öncü şehirlerinden Bursa için büyük bir talihsizliktir” sözleriyle eleştirdi.

Altaca Kayışoğlu ayrıca Otomotiv Test Merkezi Projesi için ayrılan alanın önemine de dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *