Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9720 %0.01
41,1961 %0.04
Ara
Sivas Memleket SİYASET Bursa Mustafakemalpaşa'daki 'ödeme krizi' TBMM'de

Bursa Mustafakemalpaşa'daki 'ödeme krizi' TBMM'de

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi’nde yüzlerce çalışanın, toplu sözleşmeden kaynaklı farklarının ödenmemesini TBMM’ye taşıdı.BURSA (İGFA) - TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na seslenen İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Aynı belediyeden emekli olan çalışanların, ayrıca kıdem tazminatlarının da verilmemesinin nedeni nedir?” diye sordu.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçe belediyesinde yüzlerce çalışanın, toplu sözleşmeden kaynaklı farkları aylardır ödenmemiş ve yine aynı belediyeden emekli olan 25 çalışanın, kıdem tazminatları da yine bu tarihe kadar verilmediğini belirten Milletvekili Türkoğlu, "Söz konusu çalışanların, belediye iştirakli şirket bünyesinde gösterildiği bu konu, Bursa kamuoyuna da sıkça yansıyan önemli bir sorun olup, bir an önce çözüm bulunması istenen ve mutlaka kısa zamanda giderilmesi gereken bir hak mağduriyetidir" dedi.

Milletvekili Türkoğlu’nun konu ile ilgili önergesinde şu soruları yöneltti:

  1. "- Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanlarının, 1 Ocak 2023 - Nisan 2023 arası 4 aylık toplu sözleşme farklarının ödenmemesinin yarattığı bu ciddi mağduriyet ne zaman giderilecektir? 700’den fazla çalışanı ilgilendiren ödemeler yapıldığında, paralarının enflasyon karşısında yitirdiği değer göz önünde bulundurulacak mıdır?
  2. - Aynı şekilde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde senelerce çalışıp da emekli olan ve ekli listede isimleri bulunan 25 çalışanın, bugüne kadar alamadıkları kıdem tazminatları ne zaman ödenecektir? Bu ödemeler yapıldığında, hak edişlerinin enflasyon karşısında kaybettiği değer dikkate alınacak mıdır?”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *