Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca gıda güvenliğinin sağlanması için denetimlerini yoğunlaştırdı. İl Müdürü Seyit Yıldız da denetimlere katılarak, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamaya yönelik çalışmaların önemini vurguladı.
Denetimler kapsamında:
• Üretim, satış ve toplu tüketim yapan işletmelerin hijyen ve saklama koşulları kontrol ediliyor.
• Gıdaların son tüketim tarihleri ve etiketleri denetleniyor.
• Gıda güvenliğine aykırı durumlarla karşılaşılması halinde gerekli yasal işlemler uygulanıyor.
İl Müdürü Seyit Yıldız, "Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Vatandaşlarımızın sofralarına güvenli ve sağlıklı gıdaların ulaşması için titizlikle çalışıyoruz. Denetimlerimiz üretimden satışa kadar tüm aşamaları kapsıyor. Gıda güvenliğine aykırı durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız 174 Alo Gıda hattına ihbarda bulunabilirler.” açıklamasında bulundu.