Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6671 %0.15
39,9389 %0.26
Ara
Sivas Memleket Sivas TMO-TOBB Lidaş, Sivas'ta Lisanslı Depo Yatırımı Yapacak

TMO-TOBB Lidaş, Sivas'ta Lisanslı Depo Yatırımı Yapacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile hayata geçirilen TMO-TOBB Lidaş, Sivas’ta önemli bir tarımsal yatırım için çalışmalarına başladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile hayata geçirilen TMO-TOBB Lidaş, Sivas’ta önemli bir tarımsal yatırım için çalışmalarına başladı. Sivas Ticaret Borsası’nın da ortak olduğu bu projede, Sivas’a modern teknolojilerle donatılmış 60 bin ton kapasiteli bir lisanslı depo inşa edilecek.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, lisanslı depo kapasitesinin artırılması için yapılan görüşmelerin ardından inşaat çalışmalarına başlandığını duyurdu. Geçtiğimiz hafta sonu Sivas’a gelen TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, TMO Sivas Başmüdürü Mustafa İspirli ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya ile birlikte proje alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Karakaya, "60 bin ton kapasiteli lisanslı depo yapım çalışmalarına yakın zamanda başlanacak. Bu önemli yatırımın Sivas’a hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu. TMO-TOBB Lidaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu ise, "Bu yatırımla, Sivas ve çevresindeki çiftçilerin ürünlerini daha uzun süre güvenle saklayabileceği, kalite standartlarına uygun bir altyapı sunacağız. Depo, ürün kayıplarını azaltarak, piyasada fiyat istikrarına da katkı sağlayacak" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *