Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif kar yağışlı
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1242 %0.1
43,3062 %0.61
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta Soğuk Günlerin Şifası: Doğal Antibiyotik Ayak Paça

Sivas’ta Soğuk Günlerin Şifası: Doğal Antibiyotik Ayak Paça

Sivas’ta havaların soğumasıyla birlikte, halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen ayak paça çorbasına ilgi arttı.

Sivas’ta havaların soğumasıyla birlikte, halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen ayak paça çorbasına ilgi arttı. Soğuk havaların etkisini göstermesiyle nezle ve grip gibi hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek amacıyla sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çorbacılara akın ediyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ayak paça, hem lezzeti hem de sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor.

"Ayak Paça Hazırlamak Zahmetli Bir Süreç"

Sivas'ta bir işletmede usta olarak çalışan Yunus Emre İşbilir, ayak paçanın hazırlanışının oldukça zahmetli olduğunu belirtti. İşbilir, çorbanın yapım süreci hakkında şu bilgileri verdi:
"Ayak paça çok zahmetli bir çorbadır. Ayıklanması, pişirilmesi ve kıvamına getirilmesi oldukça zordur. Getirilen paçanın suyunu ve etini ayrı alıyoruz. Etleri tek tek ayıklayıp doğradıktan sonra, sıcak su ekleyerek yumuşak ve sakızımsı bir kıvam elde ediyoruz. Suyu kesinlikle kendi suyu olmak zorunda."

İşbilir, ayak paçanın sağlık açısından da önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Doktorlar bile kemik tedavisinde veya ayağı kırılan hastalara bu çorbayı öneriyor. Kış günlerinde vatandaşlarımız şifa niyetine tüketmeye devam ediyor, " dedi.

Soğuk Günlerin Şifa Kaynağı

Sivaslılar, özellikle soğukların arttığı bugünlerde nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanmamak için ayak paça çorbasına yöneliyor. Çorbanın sağlık faydalarının yanı sıra sıcak bir içecek olarak da vücut direncini artırdığına inanılıyor. Şehirdeki çorbacılarda yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar ayak paçanın sağladığı enerji ve direncin kış aylarında vazgeçilmez olduğunu ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *