Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas'ta Soba Ateşi Sönüyor: Soba Satışları Her Geçen Yıl Düşüyor

Sivas'ta Soba Ateşi Sönüyor: Soba Satışları Her Geçen Yıl Düşüyor

Sivas’ta soba sezonunun açılmasıyla birlikte sobacı esnaflarında yoğunluk beklenirken, bu yıl yaşanan talep düşüklüğü hayal kırıklığına yol açtı.

Sivas’ta soba sezonunun açılmasıyla birlikte sobacı esnaflarında yoğunluk beklenirken, bu yıl yaşanan talep düşüklüğü hayal kırıklığına yol açtı. Her geçen yıl soba satışlarının azaldığını belirten esnaflar, soğukların hızla etkisini gösterdiği Sivas’ta bekledikleri satış artışını bir türlü yakalayamadıklarını ifade etti.

Sivas’ta bu yıl kış mevsiminin erken gelmesiyle birlikte soba satışlarında artış yaşanması beklenirken, esnafın yüzü güldüremedi. Birçok sobacı, eskiden kalma sobaların hala kullanıldığını ancak doğalgaza geçişin artmasıyla birlikte soba talebinin her geçen yıl azaldığını dile getiriyor.

Soba satıcıları, “Soba satışları her geçen yıl daha çok düşüyor. Bu yıl da beklediğimiz talepleri alamadık. Geçen yıla göre bu sene satışlarımızda ciddi bir düşüş var. Artık insanlar eski sobalarını kullanıyor, çoğu kişi de doğalgaza geçiş yaptı. Böyle giderse, birkaç yıl içinde soba satışlarının neredeyse tamamen duracağı gibi görünüyor” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Sivas’ta özellikle kış aylarında soba ihtiyacının arttığına dikkat çeken bazı esnaflar, doğalgazın daha yaygın hale gelmesiyle birlikte soba satışlarının giderek daha da azalmasını bekliyor. Sobacı esnafı, yıllardır süregelen bu eğilimin, yerini doğalgaz kullanımının artışıyla yeni bir dönemin habercisi olacağı görüşünde.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *