Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta Kuşburnu Meyvesinin Sağlık Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sivas’ta Kuşburnu Meyvesinin Sağlık Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sivas’ta kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan kuşburnu meyvesi, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor.

Sivas’ta kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan kuşburnu meyvesi, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor. Ancak fazla tüketildiğinde zehirlenmelere yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kış hazırlıkları başladı. Doğada kendiliğinden yetişen kuşburnu, bu hazırlıkların önemli bir parçası haline geldi. Dikenli çalılarda yetişen nohut şeklindeki kırmızı meyveleri, içerdiği B1, B2, C ve K vitaminleri ile vatandaşların tercih ettiği lezzetlerden biri oldu. Dikkatle toplanan kuşburnu meyvesi, marmelat, komposto ve çay yapımında kullanılıyor. Özellikle kış aylarında tüketilen kuşburnu çayı, birçok hastalığa şifa oluyor.

Uzman diyetisyen Gülsüm Hazman, kuşburnunun faydalarının yanı sıra aşırı tüketiminin zararlarına da dikkat çekti. “Kuşburnu çok fazla tüketildiğinde vücutta toksik etki oluşturur ve bu durum zehirlenmelere yol açabilir” dedi.

“Tam Bir Şifa Deposudur”

Kuşburnunun doğada kolayca bulunabildiğini ifade eden Mustafa Çengel, “Kuşburnu Allah’ın verdiği çok şifalı bir meyvedir. Marmelatı ve çayı yapılır. Özellikle ıhlamura ekleyip kaynattığımızda tam bir şifa deposu olur” şeklinde konuştu.

“Ölçülü Tüketilmesi Öneriliyor”

Uzman diyetisyen Hazman, kuşburnunun bağışıklık sistemine fayda sağladığını belirtti ve “Türkiye’nin hemen her bölgesinde yetişen bu bitki, soğuk havaya dayanıklı olduğu için Sivas’ta sıkça bulunuyor. Kuşburnu, yüksek oranda C vitamini içerir ve bağışıklığı güçlendirici etkisi vardır. Ancak, ölçülü kullanılması önemlidir. Aksi takdirde aşırı tüketimi zehirlenmelere neden olabilir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *