Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6671 %0.15
39,9389 %0.26
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas'ta Gıda Güvenliği İçin Her Aşama Takip Ediliyor

Sivas'ta Gıda Güvenliği İçin Her Aşama Takip Ediliyor

Sivas’ta, Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığını koruma ve güvenilir gıda arzını sağlama adına büyük bir sorumluluk üstleniyor.

Sivas’ta, Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığını koruma ve güvenilir gıda arzını sağlama adına büyük bir sorumluluk üstleniyor. İlimizde, güvenli gıdaya erişim ve halk sağlığının korunması amacıyla yürütülen denetimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor.

Hedef: Sağlıklı ve Güvenilir Gıda

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile İlçe Müdürlükleri bünyesinde görev yapan kontrol görevlileri, Bakanlık adına ve yasal çerçevede denetimler yaparak, güvenli gıda teminini sağlamak amacıyla çalışıyor. Bu denetimlerin temel hedefi, tüketici sağlığını riske atmadan, gıda güvenliğini sağlamaktır. Ayrıca, gıda sektöründe haksız rekabetin engellenmesi, taklit ve tağşişin önlenmesi de öncelikler arasında yer alıyor.

Gıda İşletmelerine Yılda İki Kez Denetim Yapıldı

Gıda işletmeleri, faaliyetlerinin her aşamasında yasal şartları yerine getirmekle yükümlüdür. Bu işletmelere yılda en az iki kez denetim yapılıyor. Denetimler sırasında, gıda güvenliği açısından tehlike oluşturacak durumlar tespit edilmediğinde, işletmelere eksikliklerin giderilmesi için süre veriliyor. Ancak hijyen kurallarına uyulmaması veya gıda güvenliğini tehlikeye atan durumlar tespit edildiğinde, hemen yasal işlem başlatılıyor.

Sivas’ta yapılan denetimlerin temel ilkelerinden biri de "çiftlikten sofraya" gıda güvenliğidir. Bu prensip doğrultusunda, birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenliği sağlanmaktadır. Denetimler sırasında, hijyen kuralları ve soğuk zincir gibi önemli konularda da sıkı takip yapılıyor.

İdari Yaptırımlar ve Yasal İşlemler Uygulanıyor

Sivas’ta, gıda işletmelerinin mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilenlere, 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanıyor. Amacın, halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde güvenli ve sağlıklı gıdaların tüketiciye ulaştırılması olduğunu belirten yetkililer, bu alandaki denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *