
Mehmet Tırpan İlimiz Hayvancılık sektöründe her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Besi ve süt hayvancılığı alanında geçmiş yıllara nazaran büyük bir gelişme elde eden Sivas ayrıca bal sektöründe de Türkiye’nin en önemli bölgelerinden bir tanesi haline geldi. Sivas canlı hayvan değişiminde Türkiye 3’üncüsü olurken bal ve süt üretiminde de 3’üncülüğünü koruyor. Büyükbaş hayvancılık noktasında da Türkiye sıralamasında 6’ıncı sırayı alan Sivas küçükbaş hayvan sayısında da 16’ıncı sırada bulunuyor. Süt üretimi bakımından da oldukça etkili olan Sivas’ta Gölova’da 36, Gürün’de 83, Merkezde 2 bin 63, Şarkışla’da 600 ve Yıldızeli’nde de 114 Süt Üreticileri Birliği ile süt üretimi yapıyor. Anadolu kültüründe yer edinmiş geleneksel bir tarımsal faaliyet haline gelen arıcılık kapsamında Gürün’de 49, Hafik’te 19 Zara’da ise 179 adet Bal üreticileri birliği yer alıyor. 2013 yılında 3 bin 309 ton üretilen bal bu yıl 4 bin tona kadar çıkarılması hedefleniyor. Bal üretimi noktasında Türkiye 3 üçüncüsü olan Sivas ayrıca 190 bin 290 adet kovan sayısı ile de kovan kapasitesi bakımından 4’üncü sıralamada yer alıyor.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *