Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket Sivas İhracata hazırlanıyor

İhracata hazırlanıyor

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde 1900 rakımda organik bal üretimi yapan Mustafa Karakuş, ihracat konusunda görüşmelere başladıklarını söyledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Koyulhisar ilçesinde faaliyet gösteren arı ürünleri işletmesi sahibi Mustafa Karakuş’u misafir ederek Türkiye ve dünyada örnek olan tesislerinde üretilen bal ve gıda takviyeleriyle ilgili bilgi aldı.

Sivas’ın bal üretimi konusunda Türkiye’de öncü illerden biri olduğunu dile getiren Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, “İlçelerimizde bal üretimi var ama bunların tanıtımının yapılması gerekiyor. Koyulhisar ilçemizde bal üretimi yapan gerçekten Türkiye’ye ve Dünyaya örnek olan bir işletmemiz var. İşletme sahibi Mustafa Karakuş, 2007 yılında bal üretimi için çalışmalarına başlamış. Bal, propolis ve diğer gıda takviyesi ürünlerinin sertifikalarını almış. AB standartları konusunda da belgesi önümüzdeki günlerde gelecek. Koyulhisar’da üretilen bu ürünlerimizde hedefimiz ihracat. Koyulhisar’ımızda böyle bir üretim yapan firmamızı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye ve Dünyaya örnek olduğunu da bütün üyelerimiz ve yurttaşlarımızla paylaşmak istedik. Sivas artık eski Sivas değil. Sivas kabuğunu kırdı. Sadece bal üretmiyoruz, gıda takviyeleri üretiyoruz. İhracat için çalışıyoruz. Yeter ki inanalım, hem Sivas’ı hem de ilçelerimizi birlik ve beraberlikle hak ettiği yere taşıyacağız. Böylesine önemli bir tesisi ilimize kazandırdıkları için Mustafa Karakuş’a teşekkür ediyorum. Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman her üyelerimizin yanındayız. Koyulhisar’da bu üretimi yapan Mustafa beye de gerekli desteği vereceğiz. Avrupa ve ihracat sürecinde oda olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

TSO Başkanı Mustafa Eken’e destekleri nedeniyle teşekkür eden Mustafa Karakuş, “TSO Başkanı üyelerinin yanında olduğu sürece bizlerde gerekli çalışmayı daha rahat yapıyoruz” diye konuştu.

2007 yılından itibaren fizibilite çalışması yürüten Mustafa Karakuş, ihracat yapmaya hazır olduklarını söyledi.

“ÜRÜNÜN YÜZDE 50’SİNİ İHRAÇ EDECEĞİZ”

Karakuş, “2007 yılında ön fizibilite çalışmamızı yaptık. 2008 yılında üretime başladık. 2008’den bugüne kadar tüm yaptığımız tüm testleri arşivledik. 2010 yılında organik bal üretim sertifikasına sahip olduk. 2010 yılından bu yana kademe kademe geliştirdik ve gıda takviyesi çalışmalarına başladık. Projemizde mutlaka ihracat olması gerekiyor. Bu yıl ihracat için düzenimizi kuruyoruz. Ürünün Yüzde 50’sini ihraç edeceğiz, Yüzde 50’sini de iç pazarda tükettireceğiz. Buraya müthiş bir yatırım yaptık. Ürünlerimiz içerisinde saf bal, polen, propolis, ekstra propolis var. Eczanelere ürün yapıyoruz. Şuanda 10 gıda takviyesi konusunda çalışmamız var. Bal bilhassa çocuk gelişiminde çok önemli. Biz dışarıdan bir şey almıyoruz, her şeyimizi kendimiz yapıyoruz. Biz mum işleme sistemi, ana petek sistemi ve bal işleme ve paketleme sistemi, gıda takviyesi işleme sistemi, normal ve soğuk depolarımızla ciddi bir tesis kurduk. İhracata geçtiğimiz zaman 4 bin civarı kovanımız olacak” diye konuştu. (İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *