Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0272 %0.01
41,1366 %0.03
Ara
Sivas Memleket Sivas CHP'li Karasu: ''Yazıcıoğlu’nun Ölümündeki Sır Perdesi Hala Kaldırılmadı''

CHP'li Karasu: ''Yazıcıoğlu’nun Ölümündeki Sır Perdesi Hala Kaldırılmadı''

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2009'daki yazıcıoğlu helikopter kazasının 16 yıldır aydınlatılamadığını ve bu durumun sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2009 yılında Kahramanmaraş’ta düşen helikopterde hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümünün üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hala net bir şekilde aydınlatılmadığını vurguladı. Karasu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Büyük Birlik Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde vefat eden hemşehrilerimi rahmetle anıyorum. 
16 yıl önce  yaşanan bu olayın üzerindeki sır perdesinin kaldırılamamasının birinci sorumlusu çok geniş yetkilerle donatılmasına rağmen yeniden Devlet Denetleme Kurulu’na çalışması için gereken talimatı vermeyen Cumhurbaşkanı ve iktidarın kendisidir. 
Bir Araştırma Komisyonu kurulması için önergem hala Meclis'in tozlu raflarında beklemektedir.'' dedi.

Araştırma Komisyonu Talebi Hala Bekliyor

Karasu, 2009 yılında yaşanan kazanın hala tam anlamıyla aydınlatılmadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve iktidar tarafından gerekli adımların atılmadığını ifade etti. Yazıcıoğlu ve diğer vefat edenlerin ölümünün ardından ortaya çıkan pek çok soru işaretine dikkat çeken Karasu, “Bir Araştırma Komisyonu kurulması için verdiğimiz önerge, maalesef hâlâ Meclis’in tozlu raflarında beklemektedir” dedi.

CHP’li milletvekili, yaşanan trajedinin aydınlatılması için tüm siyasi partilerin ve kamuoyunun bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, olayın üzerindeki sis perdesinin kalkması için yasal ve siyasi sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *