Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK Zayıflamak için yediği ekmeği üretti

Zayıflamak için yediği ekmeği üretti

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde oturan ve fazla kiloları nedeniyle çok sevdiği sporları yapamayan 42 yaşındaki Hüseyin Pişken, zayıflamak için başvurduğu Endokrinoloji Uzmanı Dr. Fatma Banu Öztürk'ün tavsiyesi üzerine yemesi gereken ekmeği bulmakta zorlanınca, kendisine ait fırında aynı ekmeği üretti. 120 kilodan 92 kiloya düşen Pişken, "Ürettiğim ekmeğe büyük marketler talip oldu" dedi.

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde oturan ve fazla kiloları nedeniyle çok sevdiği sporları yapamayan 42 yaşındaki Hüseyin Pişken, zayıflamak için başvurduğu Endokrinoloji Uzmanı Dr. Fatma Banu Öztürk'ün tavsiyesi üzerine yemesi gereken ekmeği bulmakta zorlanınca, kendisine ait fırında aynı ekmeği üretti. 120 kilodan 92 kiloya düşen Pişken, "Ürettiğim ekmeğe büyük marketler talip oldu" dedi.
Nazilli'de oturan evli, 3 çocuk babası Hüseyin Pişken, büyük marketlere sipariş üzerine ürettiği ekmek ile Nazilli'de bir ilki gerçekleştirdi. Pişken'in ürettiği çavdarlı, karışık tahıllı, kepekli, yulaflı, arpalı ve ekşi mayalı ekmeği üretmeye başlaması ise, zayıflamak için gittiği Endokrinoloji Uzmanı Dr. Fatma Banu Öztürk'ün tavsiyesiyle oldu. 1925 yılında dedesinin başladığı fırıncılık mesleğini, önce babasının sonra da kendisinin devam ettirdiğini söyleyen Hüseyin Pişken, şöyle dedi:
"Adrenali çok seven bir kişiyim. Off Road yarışlarına katılıyorum, yamaç paraşütü yapmayı çok seviyorum. Ancak, 95 kilonun üzerinde olanların uçmalarına izin vermiyorlar. Arkadaşlarımızla bir program için Çin'e gittik. Orada bizi misafir eden organizatörler bir etkinliğe götürdü. Götürdükleri etkinlikte bizi karşılayanlar, gösteri yapmaya gelen sumo güreşçileri olduğumuzu sandı. O gün yaşananlar çok zoruma gitti ve zayıflamaya karar verdim." 
120 KİLODAN 92'YE DÜŞTÜ
Zayıflamak için Endokrinoloji Uzmanı Dr. Fatma Banu Öztürk ile iletişime geçen Pişken, doktorun tüm tavsiyelerini ve kendisine verdiği programı uygulamaya başladı. Doktorun kendisine tavsiye ettiği ekmeği bulamadığını söyleyen Pişken, şöyle dedi:
"Çavdarlı, karışık tahıllı, kepekli, yulaflı, arpalı ve ekşi mayalı ekmek bulmak çok zor. Fırın işlettiğim için kendim yapabileceğimi düşündüm. Çok eskiden anneannemden ekşi mayalı ekmek yapıldığını duyardım. Gittiğim yurt içi ve yurt dışı fuarlarda tanıştığım ustalardan bunu yapmayı öğrendim ve yaptım. Yaptığım ekmeği de doktorum Banu Hanım'a hediye olarak götürüp, kendimin yaptığını söyledim. Banu Hanım, ekmeğin fotoğrafını çekip, sosyal medya hesabından paylaşmış. Bir anda büyük marketlerden, diyabet hastalarından ve hastanelerden siparişler gelmeye başladı. Şimdi sipariş üzerine iki farklı gramajda bu ekmeği üretiyorum. Nazilli'de standardın dışına çıktık, işlerimiz de daha çok açıldı" diye konuştu.
Zayıflamak için üretmeye başladığı ekmek, kazanç kapısı olan Hüseyin Pişken, 120 kilodan 92 kiloya düştüğünü ve çok sevdiği yamaç paraşütü sporunu yapabildiğini belirtti. Pişken, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Eskiden yapamadığım veya yapmakta zorlandığım her şeyi yapabiliyorum."
 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *