Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK Sağlığınıza dikkat edin

Sağlığınıza dikkat edin

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül sağlık açısından mahalle aralarında et çekimi yapan kişilere itibar etmememiz gerektiğini söyledi

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül sağlık açısından mahalle aralarında et çekimi yapan kişilere itibar etmememiz gerektiğini söyledi.   Mehmet TIRPAN Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, vatandaşları mahalle aralarında cüzi miktarlar karşılığında et çekimi yapan kişilere karşı uyardı. Kurban Bayramında et makinesi alan herkesin et çekmeye başladığının altını çizen Akgül; “Hijyen ve sağlık ortamlarından yoksun olan yerlerden uzak durmamız gerekiyor. Mahalle aralarında, hijyen olmayan makinelerde sağlıksız koşullarda et çektirmesinler” dedi. Mahallelerde bulunan kasapların hijyenik ortamlarda faaliyet gösterdiğinin altını çizen Akgül; “Kurban eti sağlıklı koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kurban etini hemen buzdolabına koymayınız. Ya da sıcakken üzerini streç ile kapatmayınız. Etiniz bozulur ve küflenir. Küflenmiş ve üzeri yeşillenmiş etleri asla yemeyiniz. Kurban etini temiz kaplarda azami iki üç saat dinlendiriniz. Soğuyan etleri farklı boyutlarda hazırladığınız buzdolabı poşetleri ile muhafaza edip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Etler derin dondurucuda -18 derecede uzun süre saklanabilirken, buzdolabında -2 derecede bir hafta saklanabilir. Kesilen kurbanın etini ilk gün yemeyiniz. Etiniz istediğiniz lezzette olmaz” ifadelerini kullandı.  
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *