Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0312 %0.16
41,0654 %-0.21
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK Ramazan’da Sağlıklı Beslenme İçin Diyetisyen Uyarıları

Ramazan’da Sağlıklı Beslenme İçin Diyetisyen Uyarıları

Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Kezban Demirel, Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Besin çeşitliliğini ve porsiyon miktarını kontrol altına almayı başaran bireyler sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilir" dedi.

Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Kezban Demirel, Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Besin çeşitliliğini ve porsiyon miktarını kontrol altına almayı başaran bireyler sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilir" dedi.

"İftarda Ağır Yemeklerden Kaçının"

Ramazan ayında beslenme düzeni ile ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Kezban Demirel, uzun süreli açlık sonrası iftarın sağlıklı bir şekilde açılması gerektiğini belirtti. "İftarda ağır yiyeceklerden, yağda kızartılmış, çok yağlı ve hamur işi gibi yemeklerden uzak durulmalı. Bunun yerine daha sağlıklı yemekler tercih edilmelidir" dedi. İftarın başlangıcında su, hurma ya da zeytinle orucun açılmasının ardından ılık bir çorba içilmesi gerektiğini öneren Demirel, çorbanın ardından mutlaka 10-15 dakika ara verilmesi gerektiğini söyledi. "Çünkü uzun süre açlık sonrası yemek yemeye başladığımızda, midemizin sindirim yapması için zaman vermek çok önemlidir" diyerek sindirim sistemine dikkat çekti.

"Tatlılarda Hamur İşlerinden Uzak Durun"

Ramazan'da tatlı tüketiminin de önemli olduğunu belirten Demirel, iftardan 2 veya 2, 5 saat sonra hafif bir ara öğün yapılmasını önerdi. "Meyve, kuru yemiş, sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar gibi hafif öğünler tercih edilmelidir. Hamur işleri ve ağır tatlılardan ise kesinlikle uzak durulmalıdır" dedi. Özellikle uzun süren açlık sonrası kan şekerinin hızla yükselmesinin sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

"Sahurda Hafif Yiyecekler Tercih Edilmeli"

Sahurda ise ağır yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Demirel, "Sahurda yumurta, süt, peynir, yoğurt ve yeşillikler içeren besin gruplarından oluşan hafif bir öğün tercih edilmelidir. Ayrıca sahurda sadece hamur işi ve karbonhidrat içeren yiyecekler yerine, tüm besin gruplarını içeren bir tabak oluşturulmalıdır" diye konuştu. Sahur ve iftar arasında sıvı tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Demirel, günde en az 2 litre su içilmesini önerdi. "İftar ve sahur arasında toplamda 3 litre su tüketilmeli" diyerek, vücut sağlığını korumak için yeterli sıvı alımının önemini vurguladı.

"Sağlıklı Beslenme İçin Sağlıklı Hayat Merkezi’ni Tavsiye Ediyorum"

Ramazan öncesi sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık almak için Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvurduğunu belirten Funda Demirel, "Hocam, nasıl beslenmem gerektiği konusunda çok önemli bilgiler verdi. Kendilerinden çok memnun kaldım. Bu konuda bilgi almak isteyen tüm vatandaşlara Sağlıklı Hayat Merkezini öneriyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *