Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK Radial anjiyo hayat kurtarıyor

Radial anjiyo hayat kurtarıyor

Medicana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Güllü Amioğlu: "Sadece 510 dakika süren bu işlem sonrasında anjiyo olan hastalar işlerine dönebiliyor. Kalple ilgili sorunların tedavisinde el bileği damarının kullanılması, işlem sonrasında istenmeyen komplikasyonların azalmasını sağlıyor"

SİVAS (AA) - Medicana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Güllü Amioğlu, el bileğinden yapılan anjiyonun, hastalara büyük kolaylık sunduğunu belirtti.

Amioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, radial anjiyografi diye adlandırılan el bileğinden anjiyonun daha konforlu olduğunu ve işlem sonrasında istenmeyen komplikasyonların azalmasını sağladığını aktardı. Popüleritesi yüksek el bileğinden anjiyo kararını hastanın durumuna göre doktorun verdiğine dikkat çeken Amioğlu, kalp ve damar hastalıklarının belirlenmesinde büyük önem taşıyan anjiyonun, el bileğinden gerçekleştirilen uygulamayla hastalara büyük kolaylık sunduğunu vurguladı.

Kasıktan gerçekleştirilen anjiyoya göre çok daha konforlu olan radial anjiyografiyle hastaların uzun süre beklemesinin önüne geçildiği gibi ağrı ve kum torbalarından kurtulduğunu da belirten Amioğlu, şunları kaydetti:

"Sadece 5-10 dakika süren bu işlem sonrasında anjiyo olan hastalar işlerine dönebiliyor. Kalple ilgili sorunların tedavisinde el bileği damarının kullanılması, işlem sonrasında istenmeyen komplikasyonların azalmasını sağlıyor. Efor testi bozuk olan, ekokardiyografisinde sorun çıkan, göğüs ağrısı yaşayan hastalarda tüm bilgileri toplayıp anjiyo yapıp yapmayacağımıza karar veriyoruz. Daha sonra, yöntemler konusunda hastaya bilgi veriyoruz. Anjiyo binde birin altında hayati riski olan bir yöntemdir. Ortaya çıkabilecek riskler de genellikle anjiyoda giriş yeriyle ilgili olmaktadır. Bilek damarı kasık damarının aksine cilt yüzeyine çok yakındır ve şişman hastalarda bile kolaylıkla girilebilir."

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle tıkalı olan damarlarına sten takılan 53 yaşındaki Yakup Baran da damarlarındaki tıkanma nedeniyle iki kez anjiyo olduğunu ancak radial anjiyografinin kendisine ilk kez uygulandığını belirterek, "Anjiyodan 2 saat sonra taburcu oldum. Saatlerce hastanede kalmak gibi bir sorun radial anjiyografi yani el bileğinden anjiyo ile ortadan kaldırılmış oldu. Kasıktan gerçekleştirilen anjiyonun ardından saatlerce hastanede kımıldamadan kum torbalarıyla yatmak zorunda kalmıştım ama bugün 2 saatte taburcu oldum." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *