ADNAN HASAN FİŞENK

37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren, Corono Virisü nedeniyle maske satışlarında artış yaşandığını, koruyucu maskenin temini noktasında sıkıntı yaşanmadığını, ilimizdeki eczanelerden rahatlıkla maske temin edilebileceğini söyledi.

Corono Virüsü nedeniyle sadece maske konusunda arz ve talep dengesizliği oluştuğunu aktaran Eren, “Virüsün Çin’de görülmesinin ardından Çin ve uzakdoğu ülkeolerine yüklü miktarda maske gönderildi. Bu nedenlede iç piyasada talep sorunu ve fiyat artışı meydana geldi. Ancak abartılacak bir durum söz konusu değil. İlimizdeki eczanelerden rahatlıkla maske temin edilebilir” dedi.

Eczanelerde tek katlı yada üçkatlı cerrahi maskeler olduğunu aktaran Başkan Eren, “Maske fiyatlarındaki artış üretim ve piyasadaki arz talep dengesinden kaynaklı.  Şu an için ülkemizde coronavirüs vakası bulunmamakta. Bu konuda özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliğinden ziyade yetkililerin açıklamaları dikkate alınmalı ve herhangi bir panik havası oluşmamalıdır. Şu an için eczanelerde ve medikallerde maske temininde ciddi bir sorun bulunmamakta. Önümüzdeki günlerde bu panik havası daha da azalarak fiyat dengesi ve bulunulurluk normal seviyelere inecektir. Eczanelerimiz, Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını cevap vermektedir” ifadelerini kullandı.

Corona virüsünden korunmak için pratik bilgilerde veren Eren, “Özellikle el temizliğimize dikkat etmeliyiz. Ellerimizi bol sabun ve suyla iyice yıkanmalıyız. Ellerimizi sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el dezenfektanları ile dezenfekte edebiliriz. Ellerimizi yıkamadan ağız burun ve gözümüzle temas etmemeliyiz. Hasta insanlarla yakın mesafede temastan kaçınılmalıyız. Allerjik bile olsa öksüren, ateşli kişilerin toplu alanlara girecekleri zaman maske kullanmaları çok daha önemlidir. Hastalık belirtileri başladığı zaman mutlaka sağlık kuruluşuna başvurmalı ve bu aşamada maske takmaları önemlidir” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.