SİVAS (AA) - Sivas'ta, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastalar yaptıkları maket uçakları uçurmanın heyecanını yaşadı.

Sivas Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Numune Hastanesine bağlı olarak faaliyet gösteren TRSM ile Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi iş birliğinde düzenlenen maket uçak kursu sona erdi. Merkezde tedavi gören hastalar kendi yaptıkları maket uçakları uçurmanın heyecanını yaşadı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Uzm. Dr. Ahmet Kemal Filiz, TRSM'de tedavi gören hastalara sosyal hayata adapteleri noktasında pek çok kurs verildiğini belirtti. Merkezde tedavi gören hastaların, kurslar sayesinde hem el becerilerini geliştirdiklerine hem de hoşça vakit geçirdiklerine dikkati çeken Filiz, "Bunlardan bir tanesi olan maket uçak kursumuzdu, hastalarımız kendi yaptıkları maket uçakları uçuruyorlar. Yaptığımız sosyal etkinliklerle hayata tutunan hastalarımızın böyle etkinliklerde yer alması mutluluk verici. Çalışmalarımızın meyvelerini toplamak bizleri de memnun ediyor. Toplum ruh sağlığı merkezimizde özveriyle hizmet eden tüm ekip çalışanlarına ve eğitici hocalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Numune Hastanesi Yöneticisi İzzet Özgürlük ise kurumlar arasında iş birliği yaptıklarını ve bunun meyvelerini almaya başladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Amacımız hastalıklarından ötürü sosyal işlevselliğini yitirmiş, yaşam kaliteleri düşmüş olan hastalarımızın tekrardan rehabilite edilerek topluma kazandırılması, toplumda bir birey olarak varlıklarını göstermeleri ve üreterek, üretkenliğe katılarak birey vazifelerini tekrardan yerine getirmelerini sağlamaktır. Hastalarımızın bu etkinliklerden faydalanması bizi oldukça memnun ediyor. Tüm hastalarımıza ve TRSM çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Maket uçak kursuna katılan, tedavi gören hastalar da oldukça keyifli vakit geçirdiklerini ve verilen hizmetten dolayı tüm yetkililere minnettar olduklarını ifade ettiler.