Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK Bu ekmek hem sağlıklı, hem lezzetli

Bu ekmek hem sağlıklı, hem lezzetli

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları eteklerindeki Muratlar Köyü'nde yerli buğday tohumu yetiştiren Mustafa Alper Ülgen, odun ateşinde pişirdiği ekmeklerin sağlıklı, hem de lezzetli olduğunu söyledi..

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları eteklerindeki Muratlar Köyü'nde yerli buğday tohumu yetiştiren Mustafa Alper Ülgen, odun ateşinde pişirdiği ekmeklerin sağlıklı, hem de lezzetli olduğunu söyledi.
Bayramiçli üretici Mustafa Alper Ülgen, Anadolu'da giderek yok olan buğday çeşitlerini yetiştirip o buğdaylardan elde ettiği unlarla tadına doyulmaz ekmekler hazırlıyor. Bayramiç'e 30 kilometre uzaklıktaki Muratlar Köyü Yeniköy Mevkii'nde 350 dönüm arazide 24 cins buğday üreten Ülgen, Anadolu'da atalarından kalan geleneksel lezzetlere sahip çıktıklarını anlattı. Saz çavdarı, Anadolu kızılcası, karakılçık, şahman ve kapçık gibi yerli buğdaydan hazırladığı hamurlarla ekmek yaparak odun ateşinde pişirdiğini anlatan Ülgen, şöyle konuştu:
"Bu yöreye ait sarı buğdayı marka haline getirmeye çalışıyoruz. Üretimde hiçbir zaman zirai ilaç kullanmıyoruz. Buğdayımızı taş değirmende un haline getiriyoruz. Böylece ekmek de sağlıklı, hem lezzetli oluyor. Fırıncı ne kadar güzel ekmek yaparsa yapsın önemli olan yediğiniz ekmeğin ununun nasıl yetiştirilen bir buğdaydan üretildiğidir. Sağlıklı ekmek için tohum politikası değişmeli. Yerli tohum kullanarak daha sağlıklı ürünler yetiştirebiliriz."

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *