Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK BAĞIŞIKLIĞINIZI KORUMAK MÜMKÜN

BAĞIŞIKLIĞINIZI KORUMAK MÜMKÜN

HANİFE KANAT

Değişim Diyet’in Kurucusu Diyetisyen Süheyla Subaşı Uçar; “Havası sert insanı Mert bir memleket Sivas'ta yaşıyoruz. Özellikle bu mevsimlerde sert havalara karşı bazen yenik düşebiliyoruz. Temelde kıymetli birkaç yöntemle bağışıklığımızı kuvvetlendirip hastalıklardan kendimizi koruyabiliriz.” diyerek soğuk kış günlerinde bağışıklımızı koruyacak önerilerde bulundu.

Kahvaltının önemli bir öğün olduğuna ve gün içerisindeki hareketliliğimizin çok önemli olduğuna  değinen Uçar; “Kahvaltı yapmanız çok önemli. Kahvaltı tabağınızda anne sütünden sonra en kıymetli proteini içeren yumurta, kalsiyum kaynağı peynir ve süt grubu, günlük enerji ihtiyacımızın temel besin ögesi tam tahıllı ekmekler, bağışıklığımızı kuvvetlendirici vitaminler içeren rengârenk sebzeler, lif açısından zengin olan meyvelerin bulunmasına özen göstermeliyiz. İkinci olarak günlük enerji ihtiyacının düzenli bir şekilde alınıp vücudun tüm sistemlerinin aktif çalışabilmesi için öğün atlamamamız yeterli ve dengeli beslenmemiz önemlidir. Kişinin ideal vücut ağırlığına sahip olması yeterli ve dengeli beslenmesi bağışıklık sistemini kuvvetlendiren olgulardan biridir.” dedi.

Ara öğünlerde tüketilecek olan besinlerin öneminden bahseden Uçar; “C vitamininden, lif ve antioksidan açısından zengin olan kış mevsiminin meyvelerinden portakal, mandalina, nar, kivi gibi besinlerin düzenli tüketimi önemlidir. Aynı zamanda a vitamini, e vitamini, b vitaminlerinden zengin antioksidan özelliğe sahip ceviz, badem gibi yağlı tohumların belirli aralıklarla doğru porsiyonda tüketimi de bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Öğlen akşam gibi ana öğünlerde et, kurubaklagil gibi protein kaynaklarının yanında hem sebze yemeği olarak hem de salata olarak her renkten sebze grubundan bulundurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

SU TÜKETMEZSENİZ HASTA OLABİLİRSİNİZ

Su tüketimine dikkat çeken Uçar; “Dikkat ettiğiniz halde sık sık hastalanıyorsanız bir diğer sebebi de su tüketiminiz az olabilir. Su bahsettiğimiz vitaminlerin minerallerin hücre içerisine taşınmasına ve kullanılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda birçok sitemin aktif elemanı olduğu gibi lenf sistemininde önemli bir parçasıdır. Bu sebeple bağışıklığımızı kuvvetlendirebilmek için herhangi bir sağlık probleminiz yoksa eğer  kilogram başına 35 milimden hesaplayıp günlük su tüketimimizi tespit etmeliyiz. Kışın havaların soğuması ile birlikte su tüketimi maalesef azalıyor. Bunu için su tüketiminizi artırabilmek için size  aromalı bir su tarifi vereyim. İçerisine mükemmel bir antimikrobiyal olan yaş zencefil, karanfil ekleyiniz . Kan şekeri dengenize yardımcı olması için tıbbi tarçın ekleyiniz. C vitamini kaynağı ve ferah kokusu ile içimi de artırabilmesi adına birkaç dilim limon ekleyiniz.  15 dk dinlendirip içebilirsiniz. Hem su tüketiminizi artırmış olup hemde ağız içi floranızdan başlayıp tüm sinrdirim siteminizin antimikrobiyal dengesini sağlamış olursunuz.  Yeterli ve dengeli bir beslenme ve hareketli yaşam ile mikroplara karşı daha güçlü bir bedene sahip olabilirsiniz ve bu sizin tercihleriniz sayesinde olacak.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *