Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9332 %-0.11
41,0892 %-0.16
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK 17 yaşındaki gencin organları 4 hastaya hayat verecek

17 yaşındaki gencin organları 4 hastaya hayat verecek

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, trafik kazasında yaralanıp tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki Gökhan I.'nın ailesi organ bağışını kabul etti. Gençten alınan kalp, karaciğer ve böbrekleri İstanbul'da bulunan hastanelerde organ bekleyen hastalara nakledilecek..

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, trafik kazasında yaralanıp tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki Gökhan I.'nın ailesi organ bağışını kabul etti. Gençten alınan kalp, karaciğer ve böbrekleri İstanbul'da bulunan hastanelerde organ bekleyen hastalara nakledilecek.
Trafik kazasında yaralanması nedeniyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gökhan I.'nın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışını kabul etmesi üzerine İstanbul'dan gelen doktorlar operasyonla gencin kalp, karaciğer ve böbreklerini aldı. Kalbin İstanbul'da Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğerin Florance Nightingale Hastanesi'nde, böbreklerin ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastanede hastalara nakledileceği bildirildi.
Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, "Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ nakli transfer işlemini hızlı ve özverili çalışmalarıyla 4 saat süren bir operasyonla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastanemize gelen uzman ekipler ve personelimiz işbirliği ile karaciğer, kalp ve 2 böbreğin hastalara ulaşmasına vesile olduk. Organ nakli ile yaşama tutunacak çok sayıda vatandaşımızın olduğu ve gün geçtikçe sayının arttığını biliyoruz. Bir gün bizim ya da yakınlarımızdan birinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır. Bağış kararından dolayı tüm umut bekleyen insanlar adına hastamızın yakınlarına öncelikle baş sağlığı diliyor, teşekkürü borç biliyorum" dedi.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *