Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0037 %0.02
41,1101 %-0.12
Ara
Sivas Memleket Politika Orban: "Trump Dünyayı Altüst Etti"

Orban: "Trump Dünyayı Altüst Etti"

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Trump’ın Göreve Başlamasıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Trump’ın Göreve Başlamasıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Belçika'nın başkenti Brüksel’deki savunma konulu gayriresmi AB liderler zirvesi öncesinde, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Orban, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasının sadece 14 gün sonrasında dünya üzerinde önemli değişiklikler yaşandığını vurgulayarak, "Başkan Trump göreve geleli sadece 14 gün oldu ama şimdiden dünyanın altını üstüne getirdi" şeklinde konuştu.

"Macaristan’ın Bu Değişimlerden Kazançlı Çıkmasını Hedefliyoruz"

Orban, zirve için Brüksel’den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, dünya genelindeki gelişmelerin hızla değiştiğini belirtti. Aralık ayında gerçekleşen AB zirvesinden bu yana büyük dönüşümlerin yaşandığını söyleyen Orban, "Hedefimiz, Brüksel’deki bürokratların hoşuna gitmese de, Macaristan’ın bu değişimlerin kazananı olmasıdır" ifadelerini kullandı.

AB Liderleri Savunma İş Birliği ve ABD İle İlişkileri Görüştü

Brüksel’deki zirveye katılan 27 AB üyesi ülkenin liderleri, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile birlikte, Avrupa'nın savunma iş birliğini güçlendirme, Avrupa’nın savunma sorumluluğunu artırma, Ukrayna’daki savaşın gidişatı, mevcut güvenlik tehditleri ve ABD ile ilişkiler gibi önemli konuları ele aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *