Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
Ara
Sivas Memleket Niğde Patatesin başkenti Niğde’de ’Dünya Patates Kızartma Günü’’ etkinliği

Patatesin başkenti Niğde’de ’Dünya Patates Kızartma Günü’’ etkinliği

NİĞDE BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜNYA PATATES KIZARTMASI GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Niğde Belediyesi tarafından Dünya Patates Kızartması Günü’ne özel etkinlik düzenlendi.

Niğde Belediyesi; her yıl 13 Temmuz’da düzenlenen Dünya Patates Kızartması Günü’ne özel olarak Ömer Halisdemir Meydanı’nda bir stant açıp vatandaşlara yaklaşık 600 kilo kızarmış patates ikram etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada patatesin Niğde için önemli bir tarım ürünü olduğunu belirtti. Başkan Özdemir; "Niğde’mizin, verimli toprakları ülkemizde patates üretiminin önemli merkezlerinden biridir. Bu nedenle, patatesin ekonomimize katkısını her fırsatta vurgulamak ve tanıtmak istiyoruz. Dünya Patates Kızartması Günü gibi özel günlerde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, bu lezzetli ürünü onlara sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

600 kilo patates ikram edildi

Açılan stantta, Niğde’nin en kaliteli patateslerinden yapılan yaklaşık 600 kilo kızarmış patates vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar, yapılan ikramları beğeniyle tadarken, Niğde Belediyesi’ne bu etkinlikten dolayı teşekkür ettiler. “Niğde’nin patates üretimi, şehrimizin ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır" diyen Başkan Özdemir; “Niğde’nin tarım sektöründeki potansiyelini kullanarak, patates üretimini artırmayı ve bu ürünü her platformda tanıtarak, hem tüketici kitlesini genişletmeyi hem de Niğde’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Dünya Patates Kızartması Günü gibi özel günler, patatesin önemini vurgulamak ve ürünün tanıtımını yapmak için önemli bir fırsattır. Bu tür etkinliklerle, Niğde’nin patates üretimiyle özdeşleşen bir şehir olduğu vurgulamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *