Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
Ara
Sivas Memleket Niğde Niğde 6. Kitap Fuarı kapılarını açtı

Niğde 6. Kitap Fuarı kapılarını açtı

NİĞDE BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 6.SI GERÇEKLEŞTİRİLEN KİTAP FUARI’NIN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Niğde Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Kitap Fuarı açıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Meydanı eski Vakıf İşhanı alanında kurulan 6’ncı Niğde Kitap Fuarında 121 yayınevinin kitapları yer alıyor. Fuar açılışında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, İsrail’in toplam nüfusuna baktığımız zaman 7 milyonluk bir nüfusu var dünyadaki tüm Yahudi nüfusuna baktığınız zaman 15 milyonluk bir nüfus. Bizim Müslüman nüfus toplam nüfusun bir buçuk milyar civarında olduğunu görüyoruz. Yani neredeyse bizim Müslüman nüfusumuz Yahudilerin yüz katı. Diğer taraftan başka bir figüre baktığımız zaman Müslüman olup Nobel ödülü alan bilim adamı sayısı 3 ama Yahudi asıllı olup Nobel ödülü alan Yahudi sayısının 198 olduğunu görüyoruz. Bugün insafsızca vahşice İsrail oradaki Müslüman kardeşlerimizi katlediyorsa, şehit ediyorsa inanın bunun yegâne sebebi onların eğitime, bilime, ilime önem vermeleri" dedi.

Özdemir; "Çocukları tablet ve telefondan önce kitapla tanıştırmalıyız"

Belediye olarak 6 tane kütüphaneyi şehre kazandıracaklarını söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı ise "Sadece 10 gün değil 365 gün çocuklarımızın bu imkâna ulaşabiliyor olması lazım. Bu konuda şehrimizde eksikler var, bunun da farkındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde o eksikleri gidereceğiz. Şu an kütüphanelerle başladık. Çocuklarımızın erken yaşta kitaplara alışmaları lazım. O yüzden 0-6- yaş anne çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Çocuklarımızın, telefondan ve tabletten önce kitapla tanışmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuarın Onur Konuğu Şair Prof. Dr. Nurullah Genç ise; "Yüzlerce yıl dünyaya adaleti temsil ederek ilmi irfanı hikmeti göstermiş bu coğrafyanın insanının torunları artık okumayı, öğrenmeyi, düşünmeyi ve yapmayı, hayatlarında yükseltir. Öyle bir yükselsinler ki yüzüncü yılını idrak ettiğimiz devletimiz bu yüzyılın içinde ya da sonunda gökyüzüne ay yıldızlı bayrağı çekiversin bütün dünyanın gönlüne, çünkü dünyanın buna ihtiyacı var’’ diye konuştu.

Fuar Organizatörü ise Niğde’nin nüfusuna göre kitap fuarları arasında ön sıralarda yer aldığına değindi.

Fuara ünlü yazarlar katılacak

Fuarda, Nurullah Genç, Hasan Ayaz, Merve Gülcemal, Gökçen Çatlı, Şefik Ünal, Vehbi Vakkasoğlu, Bekir Develi, Cihat Yaycı, Hayati İnanç, Fikret Eroğlu, Ayşe Kulin, Serdar Tuncer, Işıl Işık, Hatice Kübra Tongar, Ahmet Selçuk İlkan, Sinan Akyüz, Halit Ertuğrul, Füsun Önal, Saniye Bencik Kangal ve daha birçok yazar okurları ile buluşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *