Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9477 %-0.11
41,0411 %-0.3
Ara
reklam
Sivas Memleket Nevşehir Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen uyardı: “Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”

Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen uyardı: “Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”

ÜRGÜP KAPADOKYA GASTRONOMİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NDE KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİYLE ÖĞRENCİLERE EKMEĞİN TARİHÇESİ ANLATILARAK, KALİTELİ EKMEK YAPIMI UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLDİ.

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesinde öğrencilere ekmeğin tarihi ve kaliteli ekmek yapımı anlatıldı. Öğretim Üyesi Banu Süzen, "Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz” dedi.

Ürgüp Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kapadokya Üniversitesi iş birliğiyle öğrencilere ekmeğin tarihçesi anlatılarak, kaliteli ekmek yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Düzenlenen panelde konuşan Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen, “Ekmek tarih boyunca arkeolojik kalıntılarda, antik kitabelerde ve hikayelerde yerini almış bir besindir. Biz ekmeğe birçok şeyi atfediyoruz. Destanlarda sıklıkla yemekler tasvir edilir. Bu tasvirlerde özellikle av eti ve yanında ekmeğin tüketildiğini tasvir eder. Özellikle Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde 46 çeşit ekmeğin bu topraklarda yapıldığına dair bilgiler var ve ekmeklerin tariflerine de ulaşılabiliyor” dedi.

Ekmeğin toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçası olduğunu söyleyen Süzen, “Biz ekmeği kutsal sayarız. Burada ekmek nasıl üretiliyor, ekmek nasıl yapılıyor, iyi bir ekmek nasıl olmalı ve iyi bir ekmek nasıl pişirilir, ayrıca ekip halinde nasıl çalışılır bunu öğretiyoruz. İyi bir ekmek, iyi bir ekmeklik unla olacaktır. Bunun için de iyi bir yoğurma, iyi bir mayalanma, iyi bir pişirme süreci gerekiyor. Kullandığımız malzemelerin kaliteli olması gerekiyor. Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ürgüp Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrencileri daha sonra usta şefler nezaretinde hamur yoğurarak ekmek yaptı. Düzenlenen panele Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri, Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *