Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9673 %0.02
41,1885 %0.04
Ara
reklam
Sivas Memleket KÜLTÜR & SANAT Lezzetler yarışıyor

Lezzetler yarışıyor

Sivas'ta 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen lezzet şenlikleri başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde 21-27 Mayıs'ta kutlanacak "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde Sivas'ta lezzet şenlikleri düzenleniyor.

Valiliğinin koordinasyonunda Sivas Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok kurum ve sponsor firmanın destekleriyle yapılan etkinlikler, tarihi Osmanağa Konağı'ndaki açılış konuşmalarıyla başladı.

Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, kültürel birikimin en iyi gözlenebilir alanlarından biri olan mutfak kültürünün tanıtılmasına yönelik etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türk mutfağı, Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar uzanan, birçok medeniyetin etkisiyle şekillenmiş zengin bir kültürü kapsar. Mutfak kültürümüze baktığımızda, bölgesel farklılıklar gösteren tek düze olmayan bir zenginliğe sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Kültürümüzün bir yansıması ve turizm değeri olan bu birikimi koruyarak bu tür etkinliklerle gelecek kuşaklara yansıtmalıyız." dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de zengin Türk mutfağının, dünya mutfaklarından geri kalır bir yanı olmadığına dikkati çekerek, "Maalesef son dönemde hızlı yaşamın bir sonucu olarak mutfak kültürümüz fast food'a kaydı. İnşallah bu tür etkinliklerle mutfak kültürümüz üzerinde bir farkındalık oluştururuz ve yöresel yemeklerimizi tekrar sofralarımızda görmeye başlarız." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ise hafta dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerle zengin Türk mutfağı kültürünün tanıtılmasının amaçlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından tarihi konakta Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı, kentin yöresel lezzetleri davetlilerin beğenisine sunuldu.

Ardından, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) İl Temsilcisi şef İshak Kaan Usta, Sivas Aşçılar Derneği Başkanı şef Cemil Ceylan ile Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı şef Mesut Bingöl'ün konuşmacı olarak katıldığı "Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağı" konulu söyleşi düzenlendi.

Tarihi konaktaki etkinlik, Türk mutfağı lezzetlerinden oluşan "gastro şov" gösterisiyle son buldu. (AA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *