Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9444 %-0.02
41,0305 %-0.08
Ara
Sivas Memleket KÜLTÜR & SANAT Kent Ormanıydı 'fotoğraf stüdyosu' oldu

Kent Ormanıydı 'fotoğraf stüdyosu' oldu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, 2000'li yıllara kadar moloz döküm yeri olarak kullandığı ve 2006 yılında başlattığı çalışmalarla ağaçlandırıp adeta cennet haline getirdiği yaklaşık 2 milyon metrekarelik İnciraltı Kent Ormanı, İzmirliler' için 'Huzurun adresi' olurken gelin damatların da en mutlu günlerini ölümsüzleştirdikleri platoya dönüştü..

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, 2000'li yıllara kadar moloz döküm yeri olarak kullandığı ve 2006 yılında başlattığı çalışmalarla ağaçlandırıp adeta cennet haline getirdiği yaklaşık 2 milyon metrekarelik İnciraltı Kent Ormanı, İzmirliler' için 'Huzurun adresi' olurken gelin damatların da en mutlu günlerini ölümsüzleştirdikleri platoya dönüştü.
Günün her saati kullanılabilen, deniz ve yeşilin birleştiği bir ortamda spor, yürüyüş, gezinti, piknik yapılabilen İnciraltı Kent Ormanı, Balçova İlçesi sınırlarında bulunuyor. 2000'li yıllara kadar moloz döküm yeri olarak kullanılan İnciraltı'ndaki yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında başlatılan çalışmalarla bambaşka bir görünüme kavuştu. Üçkuyular İskelesi'nden Yenikale Burnu'na kadar uzanan İnciraltı Dalyanı ve ormanında İzmirliler, günün her saati Kanada kavağı, dut, akasya, salkım söğüt, gülibrişim, iğde, katalpa, palmiye, sığla, süs eriği, süs elması, akçaağaç, dişbudak, tesbih, çınar, oya, gladiçya, erguvan, sofora, çam, servi, gravilla, ıhlamur ve manolya gibi 21 bine yakın ağacın altında gezebiliyor. İzmirliler, ücretsiz otopara araçlarını bırakıp bisiklet sürebiliyor, denize girebiliyor, mangal yakabiliyor. Doğal taş, kaya ve tahtalarla oluşturulmuş dinlenme alanları, köprüler, yürüyüş yollarının da bulunduğu ormanda kuşların barındığı ve yumurtladığı sulak alan, tel örgüyle koruma altına alındı. Kültürpark'ın yaklaşık 3.5 katı büyüklüğündeki ormanda şehir yaşamının stresinden kaçıp, yeşil ve mavide huzuru bulanların uğrak noktası oldu. Kent Ormanı bahar ve yaz aylarında gelin ve damatların da fotoğraf çekimi için tercih ettiği bir mekan. Klasik gelin- damat fotoğraflarının kendilerine hitap etmediğini düşünen çiftler, ormanda ve sahil kıyısında romantik ve cesur pozlar veriyor.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *