Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9444 %-0.02
41,0305 %-0.08
Ara
Sivas Memleket KÜLTÜR & SANAT Gastronomi Şehri Gaziantep çalıştayı başladı

Gastronomi Şehri Gaziantep çalıştayı başladı

GAZİNATEP Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep' çalıştayı yapıldı..

GAZİNATEP Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep' çalıştayı yapıldı.
Gaziantep Sanat Merkezi'nde başlayan çalıştaya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UNESCO Danışmanı Namık Döleneken, Gastronomi ve Turizm Derneği Genel sekreteri Mustafa Bayram ile davetliler katıldı.
Çalıştıyda konuşan Fatma Şahin, Gaziantep'in Gastronomi dalında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olma sürecini anlatarak, iyi bir ekip çalışmasıyla sonuca ulaştıklarını söyledi. Yaratıcı şehirler ağına girmek için yaklaşık 1.5 yıl teorik alt yapı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin şöyle konuştu:
"Biz bugün güvenlik meselesi, dış politika, 350 bin Suriyeli mülteciyle meselesiyle uğraşırken kaderin bize verdiği güzel şeylerde var. Bu güzellikler içerisinde baktığımız zaman İpekyolu aslında bütün kültürler bira araya gelmişler ve bu ticaret yolunu, bir kalkınma yoluna, bir barış yoluna, bir zenginlik yoluna dönüştürmüşler. Bu bir araya gelmenin sonunda oluşan en önemli şeyde bizim mutfağımız. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuz zamanlarda arkadaşlarımızla birlikte bunu konuşarak "bu farkındalığı nasıl uluslararası boyuta taşıyacağı ?" dedik. Önümüze UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağındaki Gastronomi kısmı çıktı. Dünyayı gezip görüyoruz. Bir Fransız mutfağı, bir Çin mutfağı, Avrupa'nın her hangi bir mutfağı veya Orta Asya mutfağı bunların hepsine baktığımızda zenginlik ve lezzet bakımından hepsinden çok iddialı olduğumuzu görüyoruz. Fakat bunları yeterince dünyaya anlatabiliyor muyuz? Burada ciddi sorunumuz var. O zam biz, bu bize açılmış alanı doldurmak için "ne yapmamız gerekiyor?" diye arkadaşlarla birlikte büyük bir fedakarlıkla çalıştık. Günün içerisinde o kadar yüksek bir yoğunluk varken arkadaşlarımızın bunun üzerine büyük bir özveriyle çalıştı. Ama o gün için bunun çok büyük bir potansiyel olarak gördük ve yaklaşık teorik olarak bunun üzerinde çalıştık. Eğer dosya düzgün hazırlanmazsa, yemeğin hikayesi iyi anlatılmazsa, yemeğin içindeki farkı ve yemeğin neden daha lezzetli olduğunun hikayesini yetirince anlatamazsak, bir düğün yemeğimizin, bir bayram yemeğimizin hikayesini teorik olarak yeterince anlatamazsak, neden biz gastronomi şehirleri arasında dünyanın 8'incisi olalım? Bunun cevabı için çok iyi bir teorik altyapı gerekiyordu ve büyük bir gönüllülükle çalışarak gereken çalışmaları yaptık."
Namık Döleneken ise Gaziantep'in Türkiye'de ilk defa Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer aldığını belirterek, "Ağa girebilmek için iki şey lazım; sizin mevcut alt yapınız, varlıklarınız, değerleriniz ve birde bunu iyi anlatan Unesco formatında bir dosya hazırlamanız. Gaziantep şehrinde bu değerler var geçtiğimiz yıldan buyana listede Türkiye'yi temsil ediyor" dedi.
 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *