DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde dün akşam define ve tarihi eser bulmak amacıyla bir evin içerisinde kazı yapan 1 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği, teröristlerin 8'inci Ana Jet Üssü'ne girmek için tünel kazıldığı iddialarınının gerçeği yansıtmadığını ve olayın terörle bağlantısı bulunmadığını belirterek, 1 kişinin define bulmak için evde kazı yaptığını açıkladı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Bağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi 984'üncü Sokak üzerindeki bir evde kazı yapıldığı ihbarı üzerine eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada define bulmak için kazı yapıldığı ve çukurun açıldığı belirlendi. Evde kazı yapan 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiyle ilgili soruşturma sürüyor.
VALİLİK: TERÖRLE BAĞLANTISI YOK
Diyarbakır Valiliği, evde 8'inci Ana Jet Üssü'ne girmek için teröristlerin tünel kazdığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve olayın terörle bir bağlantısı bulunmadığını açıkladı. Yetkililer, evde bir tünelin olmadığını define ve tarihi eser bulmak için 1 kişinin çukur kazdığını ve bu kişinin de gözaltına alındığını belirtti.