Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6744 %0.17
39,9524 %0.3
Ara
Sivas Memleket KÜLTÜR & SANAT “500 günlük sürede tamamlanacak”

“500 günlük sürede tamamlanacak”

MEHMET TIRPAN

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’ndaki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, son yapılan ihale ile birlikte 70 Milyon TL gibi bir bedelle restorasyonun 500 günde bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Dış nedenlerden dolayı duvarların enjeksiyon sistemi ile güçlendirildiğini ve çatı üzerindeki toprakların temizlendiğini belirten Karaca, “Eşsiz eserde yürütülen çalışmaların Bilim Kurulu kararları ile devam ediyor. Ümit ediyoruz ki 500 günlük sürede restorasyon tamamlanacak. Merkezdeki Subaşı Hanımız yenilendi. 200 bin TL harcamayla duvarları restore ettik.” dedi.

2023 yılında Buruciye Medresesi ile ilgili de çalışmalar yapacaklarını aktaran Karaca, “Buruciye Medresesi'ni çeşitli hizmetler verilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis etmiştik. Ancak yürütemediler. Buruciye Medresesi'ne yönelik 3 milyona yakın bir para gelmişti. Paramız şu anda içeride. Geçen Genel Müdür beyle tekrar görüştük. Para konusunu yeniden gündeme alacaklar. O paramızı kurtardıktan sonra üzerine bir 5-6 milyon daha ilave ettiğimizde tarihi yapımızdaki duvarların bakım ve temizliğini yapacağız. Birkaç da duvarda değişme olacak. Zannediyorum 2023’de konuya ilişkin ihaleye çıkılır. “ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *