Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Hafif kar yağışlı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1247 %0.09
43,5269 %0.88
Ara
Sivas Memleket Konya Kışın Doğal Şifa Kaynağı: Ihlamurun Faydaları ve Doğru Kullanımı

Kışın Doğal Şifa Kaynağı: Ihlamurun Faydaları ve Doğru Kullanımı

Kış aylarının vazgeçilmez doğal şifa kaynağı olan ıhlamur, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı etkili bir destek sunuyor.

Kış aylarının vazgeçilmez doğal şifa kaynağı olan ıhlamur, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı etkili bir destek sunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesi ile bilinen ıhlamur, kış mevsiminde en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. İçeriğindeki antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler sayesinde hem hastalıklara karşı koruma sağlıyor hem de stresin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Kış aylarının etkileriyle birlikte vatandaşlar, ıhlamura yönelerek doğal bir şifa kaynağından faydalanıyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, ıhlamurun özellikle kış mevsiminde çok tüketilen bir bitki olduğunu belirterek, "Ihlamur, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara çok iyi gelmektedir. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun bir bitki olduğu için tercih ediliyor" dedi. Ihlamurun iki çeşidi olduğunu ifade eden Çebiç, çiçek ıhlamurunun içerdiği ekstraktlı yağlar nedeniyle daha fazla tercih edilmesini öneriyor. Ayrıca, ıhlamurun aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Çebiç, "Günde 3 bardağı geçmemesi önemlidir. Fazlası su kaybına yol açarak ishal riski oluşturabilir" dedi.

Çebiç, ıhlamurun demleme yöntemine dair de önemli bilgiler verdi. "Ihlamur 5 dakika demlendikten sonra ılık ya da sıcak şekilde tüketilebilir. Sıcak tüketildiğinde vücuttan toksinler ve ağır kimyasallar atılabilir, " diyen Çebiç, ıhlamurun balla tüketilmesinin daha faydalı olduğunu belirtti. "Ihlamur sade içilemezse şeker yerine bal kullanılması önerilir. Bal, bitkinin özünü kaçırmaz ve mide hassasiyetine, reflüye ve şeker hastalığına iyi gelir, " şeklinde konuştu.

Ayrıca, ıhlamurun doğru kaynatılmasının önemine değinen Çebiç, defalarca kaynatılan ıhlamurun faydalı olmayacağını söyledi. "Defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda hiçbir faydası olmaz. Ihlamur, yalnızca tek seferde kaynatılmalı ve demlenerek içilmelidir, " dedi. Çebiç, iki farklı demleme yöntemi önererek, birincisinin kaynamış suya bir tutam ıhlamur atılarak 10 dakika demlenmesi, ikincisinin ise ıhlamurun 5 dakika kaynatılarak sıcak içilmesi olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *