Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0042 %-0.01
41,1107 %-0.16
Ara
Sivas Memleket Karaman Türkiye’nin en kaliteli zeytininin üretildiği Karaman’da hasat başladı

Türkiye’nin en kaliteli zeytininin üretildiği Karaman’da hasat başladı

KARAMAN VALİSİ HÜSEYİN ENGİN SARIİBRAHİM, ELİNE ALDIĞI TIRMIKLA HASAT YAPARAK BOYLAMA ELEĞİNE ZEYTİN BOŞALTTI.

Türkiye’nin en kaliteli zeytininin üretildiği Karaman’da hasat başladı.

Mikroklima özelliğine sahip Göksu havzasındaki 11 köyde yılda yaklaşık 15 bin ton zeytin üretimi gerçekleşiyor. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, beraberindeki İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ile birlikte Bostanözü köyünde düzenlenen zeytin hasadına katıldı. Vali Sarıibrahim, burada eline aldığı tırmıkla hasat yaparak, boylama eleğine zeytin boşalttı.

“Göksu havzası Anadolu topraklarındaki en bereketli yer”

Vali Sarıibrahim, Göksu havzasının Anadolu topraklarındaki en bereketli yerler olduğunu söyledi. Vali Sarıibrahim, hasadın hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, “Devletimiz her türlü desteğiyle çiftçimizin yanındadır. Anadolu topraklarında üretene ve bu üretimden doğan gücümüze sonsuz inanıyoruz. Devletimizin imkanlarıyla beraber Göksu havzasında daha iyi işler yapacağız" dedi.

“Göksu havzasında Türkiye’nin en kaliteli zeytini üretiliyor”

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, Göksu havzasında Türkiye’nin en kaliteli zeytininin üretildiğini söyledi. 2012 yılına kadar bu bölgenin zeytin üretimi için destek bile alamadığını ifade eden Bayram, “Son 10 yılda 3 bin dekarla başlayan zeytin bahçesi, şimdi 50 bin dekara kadar çıkmış durumdadır. İddialı olduğumuz durum, zeytinyağının asit oranı çok düşük olmasıdır. Onun için Türkiye’nin en iyi zeytininin üretildiği bölge olduğu konusunda iddialıyız. Buraya gelen tüccarlar özellikle bölgemizde üretilen zeytinin hem sofralıkta, hem de yağ oranıyla Türkiye’nin aranan zeytini olduğuyla ilgili bilgiler veriyor. Bu da bizleri gururlandırıyor. Türkiye’de şuanda zeytin üretiminde 20’nci sıradayız ve hızla ilk 10 doğru çıkacağımızı düşünüyorum. Mikroklima özelliği olan Göksu havzasında her geçen yıl zeytin ağacı ekimi hızla çoğalıyor. Burada devletimize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İl Özel İdaremiz bölgede zeytinciliği teşvik etmek amacıyla yüzde 75 hibeli fidanlar dağıtıyor" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *