Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1012 %0.16
43,6767 %-0.04
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM VEJETERYAN SİVAS MUTFAĞI

VEJETERYAN SİVAS MUTFAĞI

MELTEM DUMAN
Vejeteryanler et ve et ürünleri tüketmiyor. Sivas mutfağında vejeteryan beslenenler için eşsiz lezzetler bulunuyor. Bu lezzetlerin en başında şüphesiz evelik sarması geliyor. Ayrıca patatesli hingel ve mirik köftede etsiz yapılan ve oldukça lezzetli yemekler arasında yer alıyor. Sivas'ın geleneksek yemeklerinden olan turşu mıhlaması, ayran aşı, düğürcük çorbası ve herle vejeteryanlerin tercih edebilecekleri yemekler arasında yer alıyor.
Kendi yaptığı doğal ürünleri satarak geçimini sağlayan ev hanımı Firdevs Bülbül en çok patatesli hingel ve evelik sarmasının Sivaslılar tarafından beğenildiğini söyledi.
Muhteşem lezzetleri barındıran Sivas'a özgü yöresel lezzet olan patatesli hingel ve evelik sarmasının bin bir zahmetle yapılışı konusunda bilgiler veren Bülbül, "Evelik sarması, kuru soğan salça baharat ince bulgur la bir iç hazırlanır. Hafif ocakta bir tık pişirilir. Evelikler dizilip sıcak suya batırılıp çıkarılır. Güzelce orta parmak şeklinde sarılıp 10-15 dakika pişirildikten sonra tepsiye ters çevrilip üzerine isteğine göre sarımsaklı salçalı sos dökülüp yenir. 
Patatesli hingel ise tek yumurta ile iki yumak hamur yapılır. İçerisinde tuz ve su olur. Patates haşlanıp güzelce ezilip bir güzel baharatlanır. Hamuru açıp, kesip muska biçimi verilerek içerisine patatesli hazırlanmış harç konur. Muska şeklinde katlanır. Makarna gibi haşlandıktan sonra üzerine bolca tereyağlı pul biberli sos yapılıp dökülür." diye konuştu.5e4a1f49-2897-406c-bd8a-f5cecc785a1c

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *