Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1327 %0.12
43,6147 %1.3
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM VALİLİK HALKIN AKLIYLA MI OYNUYOR?

VALİLİK HALKIN AKLIYLA MI OYNUYOR?

Sivas Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından kurulan SİVTAŞ’ın Tarım Kredi Kooperatifi’ne devredilmesine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklama vatandaşlardan tepki topladı.

2019 yılında Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi himayesinde kurulan Sivas Teknik Tarım, Hayvancılık A.Ş (SİVTAŞ), Tarım Kredi Kooperatifi’ne devrediliyor. Bir süredir SİVTAŞ’tan ücretlerini alamadığını iddia eden esnaflar, Valiliğin açıklamasına isyan etti.

Sivaslı esnaflarla çalışan SİVTAŞ’ın zarar ettiğine yönelik iddialar bir süredir gündemdeki yerini koruyordu. Esnafların SİVTAŞ’tan paralarını alamadıklarını iddia etmesinin üzerinden geçen kısa süreden sonra SİVTAŞ, Tarım Kredi Kooperatifi’ne devredildi. Devir işlemlerinin tamamlanmasını hemen ardından Sivas Valiliği, konuya ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklama vatandaşlardan oldukça büyük tepki gördü.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Sivas çiftçisini desteklemek ve tarım sektöründeki kaliteyi arttırmak amacıyla Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi işbirliğinde kurulan SİVTAŞ, bu alanda ülkemizin en büyük kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifi’nin dikkatini çekti. Bünyesindeki Süt İşletme Tesisi ve Yem Fabrikası’nın aktif olarak üretim yaptığı SİVTAŞ’ın, yapılan görüşmeler neticesinde kapasite artırımına gidilerek daha fazla istihdam sağlamak adına Tarım Kredi Kooperatifi’ne devredilmesi hususunda anlaşmaya varıldı. Yakın zamanda gerçekleşecek olan devir işlemi sonrasında şehrimiz ve ülkemiz tarım sektörüne katma değer sağlayan bu önemli yatırım güçlenerek büyüyecektir. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi olarak her alanda, her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe SİVTAŞ örneğinde olduğu gibi üreticinin, istihdam sağlayanın yanında olmaya ve ihtiyaç olan her alanda yanlarında olmaya önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Gerçekleştirilecek devir işleminin Sivas’ımız ve Sivaslı çiftçilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Kamuoyunda konuşulan SİVTAŞ zarar ediyor iddialarına karşın Sivas Valiliği’nin yaptığı açıklama vatandaşların tepkisini toplarken halk Sivas Valiliği'ni şeffaf bir açıklama yapmaya davet etti. AYŞE NUR ÖZKANa8c8c081-d77f-4c5a-b4cd-8e18ab4e7a7a

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *