SEYİT ÖMER YILDIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu TÜDEMSAŞ önünde basın açıklaması yaparak TÜDEMSAŞ’ın Ankara’ya bağlanmasını eleştirdi.

TÜDEMSAŞ önünde iktidarı eleştirerek açıklamalarda bulunan Ulaş Karasu; “Bugün, iktidar eliyle  Sivas’ta bir tarihin daha nasıl yok edildiğine şahitlik ediyoruz. Dikimevi nin, Kangal Termik Santralinin başına gelenler şimdi de gözünü, 81 yıldır bacası tüten Sivas’ın yerli ve milli demiryolu şirketi TÜDEMSAŞ’a dikti. 81 yıldır Sivas’ta binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı olan, ilk yerli otomobil Devrim’e ait motor bloklarının dökümünü yapan, ilk yerli buharlı lokomotif Bozkurtu üreten, 70’li yıllarda yaklaşık 7000 kişilik istihdam kapasitesine ulaşan TÜDEMSAŞ, iktidar tarafından her geçen yıl biraz daha etkisizleştirilmiş, demirhanesi, dökümhanesi zaman içerisinde kapatılmış  sonuç olarak ise geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı imzalı kararla şube statüsüne dönüşmüştür”dedi.

Karasu açıklamasının devamında; “ Sivas’ın ve Sivaslıların gururu olan TÜDEMSAŞ’a yapılanlar aslında bir Türkiye portresidir. İstihdam yaratan, bulunduğu kente değer katan, katma değer üreten devlet kurumlarının yavaş yavaş üretimden el çektirilmesi AKP’nin siciline işlemiş bir özelleştirme tutkusudur. Özelleştirilmek istenen bir devlet kurumu; önce başka bir müdürlüğe bağlanır, sonra üretim kapasitesi düşürülür, sonra da kar elde edilemiyor elden çıkaralım denir, ardından bir yandaşa satılır, oda fabrikanın yerine avm ve konut yapar. Et balık kurumlarının, tekel fabrikalarının, kağıt fabrikalarının, şeker fabrikalarının başına gelen budur. Şimdi sırada bu fabrika vardır. Satacak birşey kalmamış deniz tükenmiştir. İşte bugün ‘’TÜDEMSAŞ’ta artık hızlı karar alınacak’’ diyerek söz konusu uygulamayı savunanlar o gün geldiğinde de ‘’zarar ediyordu iyi ki satmışız diyecekler.’’ İfadelerini kullandı.

Milletvekili Karasu son olarak; “Eğer Sivas olarak  sesimizi yükseltmezsek, biz bu oyuna dur demezsek yarın TÜDEMSAŞ’ın başına da aynı şeyler gelecek. Koskoca bir tarih hepimizin gözleri önünde yok olacaktır. Bu fabrikanın yanında organize sanayide bu fabrika için üretim yapan yan sanayi kuruluşlarıda kapanacak Sivas oradan da bir darbe yiyecektir. Ayrıca genel müdürlük burada olduğundan dolayı ihaleler Sivas’ta yapılmakta idi. En azından alımların bir bölümü Sivas tarafından karşılanıyordu şimdi o alımlarda son bulacaktır. Buradan bu fabrika üzerinden Sivas'a bir darbe daha vurmaya kalkışanlara sesleniyorum: TÜDEMSAŞ, tüm Sivaslıların kırmızı çizgisidir. Kirli oyunlarınıza alet etmenize asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.